Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Handling Logistics reabilitează două clădiri din Zalău

Societatea sălăjeană Handling Logistics and Estates (HLE) a primit amplasamentul pentru lucrările de reabilitare termică, pe bani europeni, a două blocuri de locuințe din reședința de județ.

Predarea de amplasament pentru execuția lucrărilor de reabilitare termică la blocurile I58 și SB34 a fost realizată. Acest proiect este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa 3.1 A – eficiența energetică a clădirilor rezidențiale.

Imobilul I58, de pe strada Crișan, cuprinde trei scări de bloc, care însumează 58 de apartamente, iar SB34 este situat pe strada Simion Bărnuțiu și are o singură scară, cu 20 de apartamente. Executantul lucrărilor este HLE, termenul de execuție fiind de 12 luni pentru I58 și de 6 luni pentru SB34. Constructorul din Tihău avea anul trecut afaceri de 526.000 de lei, cu un profit net de 145.000 de lei.
Valoarea totală a lucrărilor este de 1,7 milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată. Principalele lucrări vor consta în izolarea termică a pereților exteriori, izolarea planșeului peste ultimul etaj și subsol, schimbarea tâmplăriei de lemn cu termopan și închiderea balcoanelor cu geamuri termopan.
Proiectele privind creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale au ca obiective combaterea efectelor generate de gazele cu efect de seră; îmbunătățirea eficienței energetice; îmbunătăţirea condiţiilor de trai a locatarilor din blocuri, prin reducerea consumului anual specific de energie și creșterea numărului de gospodării cu o clasificare mai bună a consumului de energie.
Pe lângă cele două blocuri, în municipiu sunt în execuție lucrări de reabilitare termică la 10 astfel de imobile, inclusiv cel care găzduiește Cinematograful Scala. Lucrările pentru alte două blocuri sunt în procedură de licitație pe Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pioneer® aniversează 95 de ani ca lider în agricultură

Articolul următor

Austria Showcase: Infrastructură

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share