Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul devine hub aeronautic mondial

Holdingul Universal Alloy Corporation Europe (UACE) va concretiza în orașul maramureșean Tăuții-Măgherăuș o investiție de 520 de milioane de lei, dintre care 175 de milioane ajutor de stat.

Aceasta este aproape finalizată, fiind deja parțial operațională. Noua fabrică va asigura câteva sute de locuri de muncă pentru maramureșeni. Prima unitate de producție a UACE, cea de la Dumbrăvița, contribuie deja la economia Maramureșului.

O delegație compusă din președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, ministrul agriculturii, Adrian Oros, și președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Ionel Bogdan, a vizitat cele două unități de producție. ”În Maramureș se construiește un holding industrial mondial în domeniul aviației. Trebuie făcute investiții inteligente, precum cea din domeniul de la Tăuții Măgherăuș.

Împreună cu conducerea CJ Maramureș am făcut o inventariere a proiectelor importante din județ, în mai multe domenii. Printre ele se numără înființarea unui parc industrial și finalizarea podului peste Tisa, un proiect al cărui management ar trebui preluat de CJ”, a declarat Orban.

Societatea din Maramureș este controlată de grupul elveţiano-austriac Montana Tech Components, lider mondial al producătorilor de componente din aluminiu pentru industria aeronautică. Societatea a primit premii pentru cel mai bun furnizor Airbus, Boeing, dar și Airbus Best Performer Award 2015.

Compania locală a anunțat că va investi 250 de milioane de euro la Tăuții Măgherăuș, lângă Aeroportul Internațional Maramureș într-un complex de producție, proiectare și mentenanță cu 2.600 de locuri de muncă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Profesii bine cimentate”, un proiect dedicat tinerelor la început de carieră

Articolul următor

Pioneer® aniversează 95 de ani ca lider în agricultură

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share