Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Profesii bine cimentate”, un proiect dedicat tinerelor la început de carieră

Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcții de pe piața locală, împreună cu partenerii din cadrul organizației non-guvernamentale Școala de Valori, lansează proiectul „Profesii bine cimentate”. Inițiativa, ce promovează diversitatea de gen, respectiv incluziunea femeilor în mediile tehnice, dă posibilitatea tinerelor studente să descopere industria cimentului, interacționând cu profesioniști din domeniu.

Proiectul „Profesii bine cimentate”, care se va desfășura în perioada aprilie – octombrie 2021, vizează participarea a 90 de studente de la facultăți de profil tehnic, cu specializări precum: Chimie și Inginerie Chimică, Inginerie Mecanică, Electronică și Automatizări, Inginerie Minieră și Geologie din București, Iași, Cluj, Timișoara, Oradea, Brașov, Petroșani și Câmpulung.

În ultimii ani, domeniile tehnice au atras tot mai mulți experți de gen feminin, atât în poziții de execuție, cât și în roluri de management, în special datorită impactului pe care îl au în dezvoltarea societății. Prin intermediul acestui proiect, încurajăm diversitatea de gen, oferind posibilitatea tinerelor talentate să descopere și chiar să construiască cariere de succes în industrii tehnice, precum cea a producției de ciment, în care activăm noi”, a declarat Alina Cristea, Manager CSR și Proiecte Educaționale în cadrul Grupului Holcim România.

Pe durata proiectului, participantele vor beneficia de:

  • 4 webinarii online susținute de femei de succes din industria cimentului, care vor vorbi despre rolul și importanța diversității de gen în acest domeniu;

  • 5 ateliere de dezvoltare personală, care vor aborda teme precum: intraprenoriat, inteligență emoțională, branding personal, comunicare și creativitate;

  • 5 ateliere de dezvoltare profesională, cu sesiuni tehnice pe specializări precum mecanică, chimie sau automatizări și studii de caz aplicate. Acestea vor fi organizate cu sprijinul specialiștilor din cadrul Grupului Holcim Romania.

În ciuda valorii clare de a avea o forță de muncă diversă, femeile continuă să fie sub-reprezentate în funcții de conducere sau pe anumite roluri cheie în organizații din toate industriile din România. Pentru a depăși aceste obstacole, am creat «Profesii bine Cimentate», un program de dezvoltare pentru femei, care include o combinație de mentorat, ateliere soft și hard skills, precum și oportunități de formare on-the-job. Prin acesta, ne-am propus să creăm o tendință și să ajutăm organizațiile să înceapă să își echilibreze structurile de personal cu o mai mare diversitate. Această investiție în crearea unei culturi în care mai multe femei să ocupe roluri de lider credem că va duce la performanțe mai bune în economia românească”, a adăugat Silvia Bogdan, președinte Școala de Valori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Data centerul din Liberty Park, extins după cinci ani

Articolul următor

Maramureșul devine hub aeronautic mondial

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share