Bihor Comunitate Sanatate Slider Ultimele stiri

Orădeanca Ioana Mihăilă este noul ministru al Sănătății

Aceasta a depus, miercuri, 21 aprilie 2021, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestire în funcţie în faţa preşedintelui Klaus Iohannis. Noul ministrul al Sănătății, Ioana Mihăilă a declarat că este nevoie de reorganizare şi eficientizare atât în Ministerul Sănătăţii, cât şi la nivelul direcţiilor de sănătate publică.

Avem în plan o reorganizare şi o eficientizare atât la nivelul Ministerului Sănătăţii, cât şi la nivelul deconcentratelor, direcţiilor de sănătate publică. Deja am început sub conducerea doamnei doctor Moldovan evaluarea directorilor din direcţiile de sănătate publică, lucru pe care îl vom continua şi acesta este primul pas pe care îl vom face”, a spus ministrul într-o conferinţă de presă. Aceasta a precizat că în Ministerul Sănătății este nevoie acută a unui departament de digitalizare.
În ceea ce priveşte reducerea cererii pentru vaccinare, cred că trebuie continuată comunicarea şi de către noi, şi de către presă, dar şi de către alţi actori relevanţi în domeniu, cred că trebuie implicaţi şi medicii de familie, pentru că sunt cei mai aproape de pacienţi ca să începem să creştem dorinţa de vaccinare a populaţiei”, a mai arătat noul ministru al Sănătăţii.

Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 și este de profesie medic primar endocrinolog și un cunoscut antreprenor în domeniul medical din județul Bihor, unde a pornit de la zero un mic cabinet medical care s-a transformat în câțiva ani într-o clinică de specialitate cu zeci de angajați, implicați în tratarea pacienților din județ, furnizând servicii medicale de o calitate evaluată la superlativ de instituțiile de specialitate.

Absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Ioana Mihăilă s-a clasat între primii 100 de candidați pe țară la examenul național de rezidențiat, profesând ca medic endocrinolog în Cluj și în Oradea, iar în 2016 a promovat cu nota 10 examenul pentru obținerea gradului de medic primar. A coordonat caravane medicale prin care au fost oferite servicii medicale gratuite în satele din județul Bihor.

Ioana Mihăilă a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activitățile de gestionare a investițiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe și elaborarea componentei de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență, cea mai importantă oportunitate de investiție în infrastructură de sănătate a României.

Ioana Mihăilă este căsătorită și are doi copii.

Related posts

Banat Agro Vest lucrează 15.000 de ha

Stefana Muresan

Mâine se lansează Consiliul Național pentru Transformare Digitală: va avea șapte priorități

Ion Surdu

RPHI announces new management team for SkyTower

Ionut Oprea

„Creșterea afacerilor prin internaționalizare și inovare” – eveniment pentru companiile din Hunedoara

Papuc Irina

Aplicație care transformă telefonul mobil în POS, lansată de Global Payments și o bancă din România

Ion Surdu

Obligațiunile Autonom debutează pe piața reglementată a BVB

Ligia Voro

Lansarea regională a Romanian Building Awards (RBA) 2017

Ionut Oprea

Transregio Feleac are liber de la Mediu

Nora Dumitrescu

Cea mai bună performanță din ultimii 5 ani pentru grupul DENT ESTET la nouă luni: creștere cu 34% a cifrei de afaceri față de 2018

Nicolae Pop

Ce își doresc zălăuanii: să scape de rablele abandonate

Nora Dumitrescu

Grupul MOL, prin Panfora Oil & Gas, începe forările în judeţul Arad

Stefana Muresan

Județele cu cele mai multe startup-uri pornite pe bani europeni

Papuc Irina

Autostrada cu tunelul Meseș va costa 1 miliard de euro

Nora Dumitrescu

Ştefan Radu Oprea: Mandatul care trebuie dat comisarului european pentru negocierile cu SUA, tema principală a reuniunii pe comerţ

redactia

Fan Courier va avea hub regional la Cluj

Nora Dumitrescu

Marile bulevarde din Sibiu au iluminat nou: cu LED

Ion Surdu

Chirurgul Victor Costache, deținătorul unui record mondial, repornește inimi la Sibiul. „Am fost foarte motivat să revin după mai bine de zece ani în propria țară”

redactia

Primăria Sibiu invită firmele de construcții să participe la extinderea cu 6 ha a spațiilor verzi din oraș: contract de 13 milioane de lei

Ion Surdu

CTP – program destinat pieței muncii din vestul Bucureștiului

Ionut Oprea

Maramureșul își face strategie urbană după modelul Barcelona

Nora Dumitrescu

Acord între eMag și Ministerul Sănătății: compania de vânzări donează un milion de măști medicale de protecție

Papuc Irina

Compa Sibiu, producător de componente auto, vrea să intre pe piața hotelurilor

Papuc Irina

Cel mai ieftin abonament la Untold va costa 100 de euro

Nora Dumitrescu

Magnolia, bilant pozitiv in 2016

Ionut Oprea

Leave a Comment