Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AirportLabs își extinde aplicația în aerogările din Transilvania

Aeroportul Internațional Satu Mare (AISM) a introdus o soluție digitală creată la Cluj-Napoca, în birourile AirportLabs. VisionAir Flight Information Display System este o soluție cloud care asigură comunicarea cu pasagerii în interiorul aeroporturilor prin intermediul ecranelor.

Aceasta este folosită de o serie de mari aeroporturi internaționale din lume: Dubai, Heathrow, Gatwick, Stansted, Manchester, Belfast sau Edinburgh. VisionAirFIDS rulează și la Aeroportul Internațional Cluj, începând din august 2020.

Deși este un aeroport de dimensiuni reduse, din Satu Mare se poate zbura regulat spre Londra și București, iar din mai 2021, către Paris și Frankfurt. În ultimii trei ani, 200.000 de pasageri au tranzitat aeroportul, cu un număr maxim de 85.171 pasageri 2019, înainte de pandemie. Odată cu această implementare, angajații Aeroportului Satu Mare vor fi mai eficienți, iar experiența livrată pasagerilor va fi una superioară.

”Sutele de pasageri care trec prin aeroport vor fi informați în timp real de statusul zborului lor, vor putea să își planifice mult mai bine timpul de așteptare în zona publică și vor putea să aibă acces la serviciile conexe pe care le găsesc în aeroport. Avantajul va fi foarte mare și pentru noi, ca aeroport, pentru că ecranele vor putea afișa, pe lângă detalii legate de zboruri, și alte informații, știri sau chiar publicitate, care va genera venituri”, spune Mihai Pătrașcu, directorul aeroportului din Satu Mare.

Managementul proiectului de implementare a noii soluții a fost făcut integral de la distanță, iar setările sistemului de afișaj au fost realizate de echipa internă a aeroportului, pe baza informațiilor furnizate online de echipa care a conceput și dezvoltat produsul.

”Soluțiile cloud permit implementarea aplicațiilor de ultimă generație în orice tip de aeroport, de la cele mai mari până la cele mai mici. Aeroporturile mici nu își permit să aloce infrastructură și personal pentru gestionarea locală a acestor aplicații de mare complexitate, iar pentru funcționarea în cloud este suficientă o conexiune bună la internet.

Aeroporturile mari își permit investiții în infrastructură complexă, dar dinamica operațiunilor impune o adaptare continuă, iar dacă rulează soluții locale descoperă că aplicațiile sunt rapid depășite de cerințe și au nevoie mereu de actualizări greu de realizat. Soluțiile cloud rezolvă simplu acest aspect, prin faptul că implementările sunt făcute rapid și centralizat, pe o infrastructură flexibilă, de către echipe specializate aflate la distanță”, spune Iulia Holhoș, manager de proiect al AirportLabs.

Pe lângă VisionAir, AirportLabs a dezvoltat alte nouă produse de management digital al operațiunilor aeroportuare, care funcționează deja în Amsterdam, Frankfurt, Munchen, Riyadh, Milano, Copenhaga, Bruxelles sau Bangalore.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Baia Mare vrea business-uri noi pe terenurile industriale decontaminate

Articolul următor

Klarwin, acord cu Zona Metropolitană Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share