Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transformarea digitală a Clujului va merge pe o linie ecologică

Municipiul Cluj-Napoca s-a înscris pe direcția verde, digital, rezilient, prin care orașele europene urmăresc să îmbunătățească tot mai mult calitatea vieții cetățenilor, a anunțat primarul Emil Boc.

Politicile cu privire la dimensiunea verde, nepoluantă precum și politicile cu privire la transformarea digitală a Clujului au fost prezentate în cadrul conferinței hibrid „Orașe inteligente – clădiri eficiente, infrastructură verde, digitalizare”, organizată de Energynomics.

Cu acest prilej, edilul clujean a discutat, alături de experți, despre tendințele momentului în dezvoltarea inteligentă a orașelor din România. Temele abordate au vizat clădirile inteligente, mobilitatea urbană, energiile regenerabile, digitalizarea și intenetul lucrurilor, eficiență energetică.

“Am prezentat participanților viziunea Clujului și obiectivele de investiții pe termen mediu și lung. Pentru o dezvoltare durabilă e necesar ca pe plan local să colaborăm și să sincronizăm eforturile la nivel de ecosistem, astfel încât să îmbunătățim calitatea vieții cetățenilor și de ce nu, proiectele orașului să reprezinte modele de bune practici la nivel național și internațional”, a spus Boc.

Participanți ai sesiunii din partea companiilor au fost Marian Dor – Wiren, Mihaela Coroiu – EnergoBit, Mihai Măerean – Bjorn Heizung, Liviu Drăgoi – ACE Industrial Software, alături de Florin Andronescu – Agenția Locală a Energiei Alba.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transurbis Zalău și-a mărit flota printr-un proiect european

Articolul următor

Aplicația Flipsnack, realizată de compania orădeană Smartware împlinește 10 ani

Citește și:
Total
1
Share