Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transurbis Zalău și-a mărit flota printr-un proiect european

Flota Transurbis Zalău a crescut anul trecut de la 48 la 66 de autobuze în urma unui proiect realizat din bani europeni, conform raportului anual al societății publice pe acțiuni din Sălaj.

La începutul anului 2020, Transurbis avea în dotare 48 de autobuze, iar datorită proiectului european privind dotarea societății cu autobuze electrice, desfășurat de Primăria Zalău, parcul societății are 66 de autobuze. În această perioadă s-au parcurs 1,5 milioane km efectivi.

Consumul de combustibil (motorină, ADBlue, benzină, lubrifianți) a fost de 1,5 milioane de lei. Motorina a fost achiziționată, prin licitație publică, firma câștigătoare fiind Oscar SRL. Cheltuielile privind achizitia pieselor de schimb, anvelope și acumulatori au fost de 495.408 lei.

Activitatea de transport se desfășoară cu 55 de programe zilnice, de luni până vineri, cu 26 de programe pentru ziua de sâmbătă și 24 de programe pentru duminică. În prezent se circulă pe 45 de linii, din care 7 principale și 38 secundare. Aceste programe au fost efectuate cu 71 șoferi.

În cadrul societății erau angajate 152 de persoane. Câștigul mediu brut lunar pe salariat, determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială, a fost de 4.235 de lei, având în vedere că, din 2019, contribuțiile au fost incluse în salariul angajatului. Transurbis a înregistrat venituri din activitatea proprie (producția vândută și alte venituri) de 1,97 milioane de lei.

Reducerea veniturilor în 2020 a fost influențat semnificativ de pandemie, de declararea stării de urgență și de alertă generală. Diferența de tarif și compensația încasată de la Primăria Zalău a fost de 9,8 milioane de lei, față 9 milioane în aceeași perioadă a anului precedent, datorită prelungirii contractului  și încheierii noului contract de delegare a gestiunii.

Serviciul de control trafic a înregistrat 722 de procese verbale de contravenție și s-au încasat 553 de bilete cu suprataxă, în valoare de 18.588 de lei. Transurbis are ca unic acționar Consiliul Local Zalău. Obiectul său principal de activitate al societății este transporturi urbane, suburbane și metropolitane de călători.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Klarwin, acord cu Zona Metropolitană Cluj

Articolul următor

Transformarea digitală a Clujului va merge pe o linie ecologică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share