Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BRK Group merge pe profit la început de an

Societatea de servicii de intermediere financiară BRK Group Cluj a trecut de la o pierdere de 4,7 milioane de lei în primul trimestru al anului trecut la un profit de 10,7 milioane în aceeași perioadă din 2021.

“La această sumă se adaugă 6,7 milioane de lei, reprezentând reevaluarea pachetului de acţiuni deţinute la Firebyte Games, cu menţiunea că reevaluarea participaţiilor la subsidiare nu au impact asupra contului de profit şi pierdere, ci doar asupra valorii capitalurilor proprii, care au crescut de la 68,6 la 86,1 milioane de lei”, au transmis administratorii companiei, la Bursa de Valori București (BVB).

Segmentul de intermediere a generat venituri de 2,5 milioane de lei, în creştere cu 20% faţă de perioada similară a anului trecut. Subsegmentul tranzacţionare pe piaţa internă a contribuit cel mai mult la această creştere, rulajele atingând valoarea de 246 de milioane de lei, în creştere cu 50% faţă de cele din primul trimestru al anului anterior. Din activitatea de market maker şi emitere de produse structurate, BRK a obţinut un venit net de 1,4 milioane de lei, în creştere cu 15% faţă de cel realizat în primul trimestru al anului 2020.

BRK este unul dintre cei mai activi intermediari în zona plasamentelor private urmate de listări pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB. Acesta a fost înființat ca societate pe acțiuni în 1994, sub denumirea de Broker Cluj. Activitatea sa de bază este structurată pe două direcții de afaceri: segmentul de intermediere și cel de tranzacționare. Aceasta acționează ca firmă de investiții, intermediar și emitent.

Total
5
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Costa Voc Impex a finalizat complexul de bazine de înot de la Săcueni

Articolul următor

Jumătate de milion de lei, bani nerambursabili, pentru strategia de dezvoltare a județului Timiș

Citește și:
Citeste mai mult

Podul din Turda peste Arieș, finalizat

Săptămâna viitoare va fi dat în folosință podul de peste râul Arieș din Turda, lucrare așteptată de locuitori.…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
5
Share