Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei oferte pentru parcarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea

Trei oferte au fost depuse pentru proiectarea și expertiza geotehnică pentru construirea unei parcări aferente Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, la termenul din data de 19 aprilie. Cei trei ofertanți sunt: Tehnoproiect – lider, cu subcontractanții: Prospect Geo 2000 SRL, B&B Geoteh Consulting, Antrepriza Proiect, Edildrum Construct, Vector Instal, Termoline; NM Construction Zone – lider, cu subcontractantul: CES Consulting Services SRL și IM Design Studio – lider, cu subcontractantul LGBP Design.

În perioada următoare vor fi evaluate ofertele tehnice și, ulterior, ofertele financiare ale proiectanților, în vederea stabilirii echipei de arhitecți și ingineri care va elabora documentația tehnico-economică necesară autorizării și realizării lucrărilor.

Construcția unei noi parcări în apropierea spitalului este necesară din cauza creşterii numărului de autoturisme şi a cererii de locuri de parcare, precum și a creşterii traficului şi a perioadelor de congestionare în zonă. Totodată, Spitalul Clinic Județean reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a judeţului Bihor, îndeplinind şi funcţia de spital de urgenţă, asigurând asistenţă medicală de specialitate în majoritatea specialităților pentru locuitorii din municipiul Oradea, din judeţul Bihor și chiar județele limitrofe. Pacienții și aparținătorii, dar și cadrele medicale au nevoie de parcări în proximitatea Spitalului. În prezent, locurile de parcare disponibile sunt foarte puține, comparativ cu numărul mare de solicitări.

Clădirea parcării va fi amplasată în aliniamentul străzii Gheorghe Doja, spre vest de spital, la intersecția cu strada Salvării. Prin intermediul acestei investiții vor fi create 516 locuri de parcare, în cadrul unei construcții supraetajate cu regim de înălțime pe 5 niveluri (S+P+2E+Terasă). Aceasta a fost gândită în contextul geometriei terenului, fiind folosită panta drumului lateral în vederea realizării a câte unui acces independent la fiecare nivel și optimizarea circulației. Intrarea și ieșirea din parcare la nivelul P0 se face din strada Gheorghe Doja, prin amenajarea a 2 benzi de circulație suplimentare.

Parcarea va asigura cel puțin 6 locuri destinate persoanelor cu dizabilități și mai multe stații de încărcare pentru autovehicule electrice. Proiectul va propune conectarea parcării printr-o pasarelă de clădirea ambulatoriului, ce urmează a fi extinsă, aflându-se momentan în stadiu de proiectare la faza PT.

Odată finalizată, parcarea va fi înglobată în sistemul unitar de monitorizare și de management al parcărilor din municipiul Oradea, aflat într-un permanent proces de upgradare din punctul de vedere al echipamentelor și al programelor folosite.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Baia Mare a inaugurat cursa de Egipt

Articolul următor

Editura Casa din Oradea sprijină conceptul „do-it-yourself”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share