Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brokerii din Cluj îi împing pe imobiliari pe piața de capital

One United Properties (OUP) este a treia companie din sectorul imobiliar intermediată de BRK Financial Cluj să deruleze tranzacții la Bursa de Valori București (BVB).

Societatea de servicii de investiții financiare din Cluj a semnat un contract cu OUP pentru a intermedia vânzarea unui pachet de acțiuni și listarea la BVB. OUP vizează perspectiva de a deveni un emitent de prim-plan pentru investitorii de la BVB.

OUP este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte de ultima generație din București, iar clădirile sale au certificări superioare de durabilitate, eficiență energetică și wellness. BRK a cotat 11 dintre cele 12 societăți listate inițial la BVB, iar în timp a depășit pragul de 100 de operațiuni corporative. În acest an clujenii au finalizat patru astfel de operațiuni.

Compania de investiții imobiliare Qualis Properties Brașov (QPB) își va cumpăra, cu 5,3 milioane de euro, un teren de construcție cu banii obținuți din obligațiuni vândute cu ajutorul BRK Cluj. Dezvoltatorul a listat prima sa emisiune de obligațiuni la BVB, pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare.

Proiectul premium prevede nouă blocuri, cu 700 de apartamente și 13.000 mp de spații comerciale. Termenul de începere a lucrărilor este august 2021, iar finalizarea, în decembrie 2024. Valoarea de piață a proiectului va fi de 70 milioane de euro.

Societatea dezvoltă proiecte rezidențiale începând cu 2017, în zone cu o bună dinamică a dezvoltării în Brașov, iar proiectele rezidențiale s-au realizat etapizat. QPB are două proiecte rezidențiale în derulare în cartierul Tractorul din Brașov, cu o valoare de piață de 54 de milioane de euro.

Aceasta este în curs de achiziție (la faza de antecontract, cu avans de 75% achitat) a unui teren de 30.000 mp în zona Centrul Civic din Brașov, în vederea dezvoltării unui ansamblu de locuințe destinat clienților cu venituri peste medie. Valoarea de piață a proiectului este estimată la 60 de milioane de euro.

Pe de altă parte, BRK și Impact Developer & Contractor (IDC) București au intrat într-un parteneriat care vizează tranzacționarea la bursă a Star Residence Invest (SRI), companie profilată pe închirieri de proprietăți. Aceasta este prima societate românească de tip Real Estate Investment Trust (REIT) listată la BVB, pe Piața AeRO, din cadrul sistemului multilateral de tranzacționare.

BRK a intermediat plasamentul privat și listarea societății pe Piața AeRO, în calitate de consultant autorizat. Clujenii vor asista SRI în următoarele 12 luni pentru îndeplinirea cerințelor de raportare și informare a investitorilor. BRK a fost înființată ca societate în 1994, sub denumirea de Broker Cluj. Activitatea sa de bază este structurată pe două direcții de afaceri, respectiv segmentele de intermediere și de tranzacționare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orașul Jibou pregătește proiecte europene de 13 milioane de euro

Articolul următor

TB 100: IRUM Reghin ține pasul cu evoluția tehnologică de la nivel mondial

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share