Agricultura Industrie Mureș POZITIV TB Slider Ultimele stiri

TB 100: IRUM Reghin ține pasul cu evoluția tehnologică de la nivel mondial

Ultimul deceniu a venit cu o serie continuă de provocări pentru IRUM SA Reghin. Compania din Grupul MAVI s-a extins global, a inovat în permanență și a retehnologizat capacitățile de producție pentru a răspunde competiției de pe piața utilajelor forestiere și agricole. La început de nou deceniu, IRUM va continua investițiile în tehnologie și crearea de noi produse, subliniază Mircea Oltean, directorul general al companiei mureșene, dovedind adaptabilitate într-o eră a digitalizării și a revoluției industriale 4.0. Mai multe detalii aflați în interviul acordat.

 

Cum ati caracteriza deceniul care s-a încheiat și care sunt cele mai vizibile provocări în afaceri ale deceniului care tocmai începe, pentru un industriaș de marcă din România?

Ultimul deceniu a venit cu o serie continuă de provocări. Retehnologizarea capacităților de producție, dezvoltarea de noi produse, extinderea rețelei de distribuție pe plan mondial, dezvoltarea profesională a personalului și gestionarea eficientă a prezenței în on-line ar fi câteva dintre acestea. Pe viitor, provocările majore clar vin din zona digitalizării și a revoluției indutriale 4.0.

Ca investitor român cu brand național și regional, ce impact credeți că va avea revoluția tehnologică la care asistăm asupra business-ului viitor și al societății?

Desigur că una dintre cele mai importante preocupări ale noastre este aceea de a ține pasul cu evoluția tehnologică de la nivel mondial. Astfel, în fiecare an avem alocate bugete serioase de investiții pentru a putea face acest lucru. Capacitățile noastre de producție sunt dotate cu tehnologie de ultimă generație, iar zona legată de digitalizare este și ea la zi. Totodată, implementăm sisteme de top pentru gestionarea activității și privim optimist spre viitor.

 

Care au fost acțiunile și măsurile IRUM care au contat în 2020 și ce ne puteți dezvălui din proiectele lui 2021?

Respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor de gestionare a pandemiei, activitatea foarte accentuată din on-line, lansarea unei noi game de tractoare pentru fermele de familie, începerea unei importante colaborări cu cel mai mare producător de utilaje pentru exploatare forestieră din lume, rețeaua dezvoltată de dealeri externi pe care o avem și anumite proiecte care au ajuns la maturitate în 2020 putem spune că au fost aspectele care au contat cel mai mult în activitatea din anul trecut. Pentru 2021 vom continua investițiile în tehnologie și crearea de noi produse, vâzând toată dezvoltarea aceasta ca un aspect pozitiv, care ne va ajuta să ne putem continua extinderea la nivel mondial.

 

Ce își propune IRUM în contextul nevoii presante de tehnologizare a tot mai multe segmente ale vieții economice și sociale?

Tot timpul am încercat ca și companie să implementăm lucruri care să ne ajute, să fim în pas cu noile tendințe și să accesăm toate formele de tehnologizare disponibile. În acest sens, evoluția tehnologiei și faptul că lumea merge într-o eră tot mai digitalizată, ne oferă și o serie de avantaje. Astfel, avem mai multe proiecte care ne ajută în această dezvoltare, plus că folosim unele sisteme cât mai inteligente în partea de producție, pentru a reuși să controlăm lucrurile mult mai bine.

 

Ce rol credeți că ar trebui să joace mass-media de business în definirea și susținerea afacerilor în această perioadă?

Trăim o perioadă de reorganizare, de adaptare, în care accesul la informație se face din ce în ce mai mult prin mediul on-line și, implicit, prin intermediul presei. Fiind limitați la a petrece majoritatea timpului izolați, neavând contact direct cu alți oameni, neavând posibilitatea de a socializa față în față, considerăm că rolul pe care mass-media de business îl are în definirea și susținerea afacerilor este unul major.

 

Ce sfaturi ne dați nouă, celor de la revista Transilvania Business – la 10 ani de activitate și la 100 de ediții tipărite?

Vă dorim multă putere de muncă, aceeași determinare care vă caracterizează, oameni deschiși și cu viziune, care să îmbrățișeze conceptul creat de voi și vrem să vă felicităm pentru implicarea atât de intensă în promovarea business-urilor românești!

 

Bornele semnificative în istoria IRUM

Fondată în 1953, 46 de ani mai târziu, IRUM devine o companie cu capital integral privat, cu MAVIPROD acționar principal. Astăzi, activitatea producătorului care numără peste 600 de angajați se desfășoară pe o platformă de 175.000 mp.

După privatizare, evoluția IRUM a însemnat atingerea mai multor borne istorice, cele mai semnificative fiind amintite în cele ce urmează.

Astfel, în 2010 începe o nouă etapă în evoluția companiei: primele tractoare agricole ies de pe noua linie de asamblare, combinând tehnologia Belarus cu priceperea și experiența IRUM. Tot în 2010, IRUM face următorul pas în modernizarea produselor prin lansarea modelului TAF 2010M, primul utilaj în care ergonomia și confortul în utilizare primesc o atenție deosebită.

Anul 2012 marchează dotarea utilajelor TAF cu premiatul motor Perkins seria 1200, cu stagiul de poluare Tier IIIB. Totodată, este anul în care IRUM participă la târgul KWF-Expo cu cel mai avansat model de la acea dată al centrului de dezvoltare IRUM, TAF 2012.

În 2015 este inaugurat Centrul de Cercetare și Dezvoltare pentru Utilaje Agricole și Forestiere iFOR IRUM, singurul centru privat de cercetare în aceste domenii din țară. La iFOR, 50 de ingineri dezvoltă o serie de produse noi, românești.

În 2016 se lansează TAF 2012 G cu clește, utilaj conceput în iFOR, un tractor forestier românesc cu performanțe occidentale care se remarcă prin eficiență și confort. În 2017 sunt lansate TAF 2012 G 6C și TAF 2012 PS 6C, ambele utilaje fiind concepute în centrul de cercetare iFOR.

Anul 2018 este marcat de împlinirea a 65 de ani de la înființarea fabricii IRUM și 25 de ani de la înființarea rețelei de magazine și service MAVI. 2018 are o importanță deosebită prin lansarea celui mai nou tractor agricol românesc TAGRO, un concept iFOR IRUM.

În 2020, într-o perioadă dificilă pentru industrie, IRUM a produs trei noi modele de tractoare adaptate nevoilor fermelor de familie, și anume tractorul IRUM TAG 3100 cu 30 de cai-putere, modelele IRUM TAG 5025 C – 5025 CH cu 47 de cai-putere, iar modelele IRUM TAG 6225 C – 6225 CH cu 60 de cai-putere și a început colaborarea cu cel mai mare producător de utilaje forestiere din lume, devenind dealer PONSSE.

 

Related posts

Axa Est a Clujului, modernizată pe patru tronsoane

Nora Dumitrescu

Întâlnire de lucru româno-maghiară cu privire la interconecatrea M4 cu A3

Traian Dan

S-a lansat Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor

Stefana Muresan

SUMAL 2.0 descurajează tăierile ilegale de lemn şi aduce beneficii sectorul silvic

Traian Dan

Situația investițiilor publice din Sibiu: Peste 20 de șantiere deschise

Ion Surdu

Super Black Friday la Nissa

Ionut Oprea

Politicile educationale ale Clujului, prezentate la Sofia in cadrul Conferintei “Regions and Cities Investing in Education to Strengthen EU Values”

Stefana Muresan

Simona Bișboacă, cercetător și antreprenor bihorean: „Voiam să fac produse inovatoare, care nu se găseau pe piață”

Traian Dan

Câștigurile salariale nete în județele țării

Stefana Muresan

CFR Călători își modernizează 500 de vagoane

Nora Dumitrescu

Leco Impex, un business de familie vital pentru industrie și agricultură

Stefana Muresan

Centre mobile de pregătire a medicilor în Bihor și Iași prin Fundația SMURD

Traian Dan

Zeci de firme portugheze sunt interesate de colaborari economice cu Timisoara

Stefana Muresan

GoTech 2020: The New Reality prezintă peste 1.500 de soluții digitale de business pentru industriile de retail, IT, cybersecurity și marketing

Ligia Voro

Electrolux Satu Mare își va relua activitatea cu condiții sporite de securitate

Traian Dan

Jonglerii cu Cemacon. De la Dedeman, la Pavăl Holding

Nora Dumitrescu

Raiko Transilvania va intra la bursă pe Piața AeRO

Nora Dumitrescu

Lufthansa vine la Iași. Din luna mai va opera zboruri directe spre Frankfurt

Nicolae Pop

Primăria Arad va reamenaja cu 100 milioane lei o piață istorică

redactia

Tablă inteligentă şi tablete pentru elevi, proiect pe fonduri europene

redactia

Top manufacturers, logistics, related industries celebrate industry success in Warsaw

Ligia Voro

IMM-urile vor ajutor de stat, amânarea unor contribuţii şi finanţări cu dobânzi „0”

Traian Dan

Claudia Indreica: “Digitalizarea va reduce bugetarii, cu inserarea lor în mediul privat”

Nora Dumitrescu

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Summit Agro. Experiență și tehnologie japoneză  

Ligia Voro

Leave a Comment