Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SDL Language Weaver, preluată de britanicii de la RWS

Compania informatică SDL Language Weaver Cluj va intra sub un nou brand ca urmare a achiziției de către RWS a multinaționalei din care face parte.

Biroul din Cluj-Napoca a fost înființat ca un centru de operațiuni al Language Weaver, prima companie care a dezvoltat un sistem de traducere automată bazat pe modele statistice, devenită apoi parte a multinaționalei SDL. Compania din Cluj s-a transformat în următorii ani principalul hub al SDL în domeniul traducerilor.

“De la o echipă de câțiva specialiști, am ajuns la 280 de angajați și o cifră de afaceri anuală de 10 milioane euro. Integrarea în noul grup RWS, lider în piața în care activăm, va duce cu siguranță munca noastră cu un pas înainte și ne va racorda și mai bine la economia globală” a declarat Adrian Gocan, directorul companiei.

În urma achiziției RWS, compania clujeană își va continua activitatea anunțând creșteri pe partea de dezvoltare software, suport tehnic și servicii. Preluarea SDL de către concernul britanic RWS a avut loc în cadrul unei tranzacției de 817 milioane de dolari.

Din combinația celor două companii, RWS a devenit cel mai mare furnizor de tehnologie și servicii pentru traduceri, gestiune a conținutului și proprietate intelectuală din lume. Cu 7.000 de angajați și 100 de birouri, RWS servește 90 din top 100 companii globale, atingând o capitalizare de 3,5 miliarde de dolari.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TB 100: IRUM Reghin ține pasul cu evoluția tehnologică de la nivel mondial

Articolul următor

Rectorul de la Babeș-Bolyai, în topul managerilor din România

Citește și:
Citeste mai mult

Rising Stars at Iulius

Construiește-ți cariera alături de cel mai mare dezvoltator de proiecte mixte din România, participând la programul de internship…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share