Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rectorul de la Babeș-Bolyai, în topul managerilor din România

Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), a fost inclus în clasamentul primilor 100 de manageri din România, realizat de revista Capital.

Trecerea eficientă prin pandemie a unei comunități academice de 55.000 de oameni distribuiți în opt județe și 11 orașe, cu protejarea adecvată a sănătății membrilor comunității, asigurarea veniturilor și derularea la un nivel adecvat de calitate a activităților academice pentru a nu afecta parcursul de viață al studenților au stat la baza acestei decizii.

Dezvoltările inovative ale universității în această perioadă (noua psihopedagogie universitară cu introducerea realității virtuale / augmentate – UBB-EON-XR Center; organizarea UBB în școli academice; noul Centru de Industrii Creative) și poziționarea pe prima poziție în țară conform rankingurilor internaționale (sintetizate în Metarankingul Universitar 2020) au consolidat opțiunea de includere a rectorului UBB în acest clasament.

„UBB este un reper academic în țară și pe alocuri și în străinătate, bucurându-se de multe premii și onoruri academice. Sincer spus, nu am fost conștient că este analizată în țară și în zona managementului profesionist, deși, reprezentând o comunitate de 55.000 de oameni și fiind unul din angajatorii principali în Cluj-Napoca și Transilvania, este absolut normal să se întâmple asta.

Este excelent că UBB a atras și atenția mediului socio-economic, nu doar ca un partener academic posibil, dar și ca potențial model de management. Direct spus, eu încerc un management inovativ – ca sinteză între un model academic tradițional de „Rector Magnificus” și cel modern de „President-CEO” -, dar mereu academic, așa cum stă bine universității noastre, și mă bucur că reușim.

Doar că un bun manager trebuie să aibă și o echipă bună – în opinia mea, managerul trebuie să dea viziunea și strategia, tactica / tehnica făcându-se împreună cu echipa. La UBB, reușita managerială este una de echipă, alături de prorectorii și decanii selectați de rector, cu implicarea consiliilor/comisiilor și structurilor administrative din UBB și cu suportul constant al Senatului UBB”, a spus rectorul clujean.

Daniel David a fost ales, în martie 2020, în funcția de rector, cu programul de management ProUBB+ / UBB – universitate de clasă mondială (world-class) prin încredere și deschidere, care a obținut peste 70% dintre voturile exprimate de membrii comunității academice din institiție.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SDL Language Weaver, preluată de britanicii de la RWS

Articolul următor

Clujul introduce autobuzele fără șofer

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Milionari din sucuri și ape minerale

Cei mai mari producători de sucuri și ape minerale din România sunt producătorii băuturilor Coca Cola, Roua Munților,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share