Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rectorul de la Babeș-Bolyai, în topul managerilor din România

Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), a fost inclus în clasamentul primilor 100 de manageri din România, realizat de revista Capital.

Trecerea eficientă prin pandemie a unei comunități academice de 55.000 de oameni distribuiți în opt județe și 11 orașe, cu protejarea adecvată a sănătății membrilor comunității, asigurarea veniturilor și derularea la un nivel adecvat de calitate a activităților academice pentru a nu afecta parcursul de viață al studenților au stat la baza acestei decizii.

Dezvoltările inovative ale universității în această perioadă (noua psihopedagogie universitară cu introducerea realității virtuale / augmentate – UBB-EON-XR Center; organizarea UBB în școli academice; noul Centru de Industrii Creative) și poziționarea pe prima poziție în țară conform rankingurilor internaționale (sintetizate în Metarankingul Universitar 2020) au consolidat opțiunea de includere a rectorului UBB în acest clasament.

„UBB este un reper academic în țară și pe alocuri și în străinătate, bucurându-se de multe premii și onoruri academice. Sincer spus, nu am fost conștient că este analizată în țară și în zona managementului profesionist, deși, reprezentând o comunitate de 55.000 de oameni și fiind unul din angajatorii principali în Cluj-Napoca și Transilvania, este absolut normal să se întâmple asta.

Este excelent că UBB a atras și atenția mediului socio-economic, nu doar ca un partener academic posibil, dar și ca potențial model de management. Direct spus, eu încerc un management inovativ – ca sinteză între un model academic tradițional de „Rector Magnificus” și cel modern de „President-CEO” -, dar mereu academic, așa cum stă bine universității noastre, și mă bucur că reușim.

Doar că un bun manager trebuie să aibă și o echipă bună – în opinia mea, managerul trebuie să dea viziunea și strategia, tactica / tehnica făcându-se împreună cu echipa. La UBB, reușita managerială este una de echipă, alături de prorectorii și decanii selectați de rector, cu implicarea consiliilor/comisiilor și structurilor administrative din UBB și cu suportul constant al Senatului UBB”, a spus rectorul clujean.

Daniel David a fost ales, în martie 2020, în funcția de rector, cu programul de management ProUBB+ / UBB – universitate de clasă mondială (world-class) prin încredere și deschidere, care a obținut peste 70% dintre voturile exprimate de membrii comunității academice din institiție.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SDL Language Weaver, preluată de britanicii de la RWS

Articolul următor

Clujul introduce autobuzele fără șofer

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share