Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul introduce autobuzele fără șofer

Municipiul Cluj-Napoca va fi prima localitate din România care va avea autobuze fără şofer, după ce a introdus, în premieră în țara noastră, și autobuzele electrice.

Proiectul pilot derulat de Primăria Cluj-Napoca şi de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a fost parafat, anul trecut, printr-un contract de consultanță de 135.000 de lei, în vederea achiziţionării de autobuze autonome electrice.

Municipalitatea a lansat, în 22 aprilie 2021, în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, licitaţia pentru achiziţia de vehicule autonome destinate transportului public de persoane, cu o valoare estimată de 27,3 milioane de lei (1,9 milioane lei /vehicul).

Acordul-cadru vizează furnizarea a până la 14 autovehicule autonome. Un asemenea autovehicul poate transporta 10-12 persoane, fiind folosit, conform strategiei primăriei, pe linii scurte din zona centrală.

Achiziţia autobuzelor autonome va fi finanţată din fonduri bugetare, durata acordului fiind de 48 de luni. Ofertele firmelor interesate sunt aşteptate până în 24 mai. Proiectul ar urma să fie extins, după testări timp de un an, cu ajutorul fondurilor europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rectorul de la Babeș-Bolyai, în topul managerilor din România

Articolul următor

Drumul spre Mărișel va fi modernizat din banii Europei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share