Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sălajul vrea să cumpere Castelul Wesselenyi

Un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al județului Sălaj care va fi supus votului consilierilor prevede alocarea sumei necesare în vederea achiziționării Castelului Wesselenyi din Jibou.

În cadrul ședinței de miercuri va fi votat și proiectul de hotărâre privind aprobarea demarării procedurilor administrative pentru cumpărarea imobilului monument istoric. Astfel, va fi desemnată o comisie de negociere a prețului de cumpărare, alcătuită din cinci reprezentanți ai CJ Sălaj, care va analiza oferta depusă.

Aceasta va negocia prețul în baza unui raport de evaluare întocmit de către un membru al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România, apoi va prezenta un raport privind prețul și rezultatul negocierilor în vederea aprobării prin hotărâre a CJ Sălaj. Procesul verbal de negociere va fi transmis instituției spre aprobare.

“Reabilitarea și valorificarea turistică a castelului, completată de o reabilitare în paralel a Castelului Beldy, situat în aceeași localitate, ar da posibilitatea creării unor circuite culturale și turistice care să prelungească timpul petrecut de vizitatorii Grădinii Botanice Jibou în zonă, astfel fiind create premisele pentru dezvoltarea afacerilor de profil.

Multiculturalitatea specifică județului Sălaj și zonei Someșului poate fi valorificată prin organizarea unor evenimente culturale și turistice naționale și chiar internaționale, târguri, expoziții, festivaluri, pentru care Castelul Wesselenyi reprezintă locul propice”, a declarat președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Editura Casa din Oradea sprijină conceptul „do-it-yourself”

Articolul următor

EnergoBit se orientează spre energia din surse regenerabile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share