Educație Sibiu Ultimele stiri

Prorector ULBS, ales în conducerea celui mai important for european de studii doctorale

Prorectorul pentru cercetare, inovare și internaționalizare al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. habil. Andrei Terian, a fost ales pentru a face parte din Comitetul Director al Consiliului pentru Educație Doctorală din cadrul Asociației Universităților Europene (EUA-CDE). Alegerea sa a avut loc în urma unui proces de selecție care a durat mai bine de 6 luni.

Asociația Universităților Europene (EUA) reprezintă peste 800 de instituții de învățământ superior din 48 de țări europene, constituind astfel cea mai importantă organizație profesională de acest tip. Standardele de calitate ale EUA sunt recunoscute la nivel mondial, iar organizația evaluează în baza solicitărilor primite gradul de atingere a acestora de către o anumită universitate și oferă sugestii în vederea îmbunătățirii nivelului calitativ al instituției în cauză. În anul 2013, și ULBS a făcut obiectul unei vizite de evaluare din partea EUA, transmite instituția într-un comunicat de presă.

Consiliul pentru Educație Doctorală (CDE) este componenta care reprezintă viziunea și politicile EUA cu privire la educația doctorală în Europa. Ghidul fundamental în această privință îl constituie Principiile și Recomandările Salzburg, adoptate în 2005, care stipulează conexiunea strânsă între educație doctorală și cercetare, autonomia doctoranzilor și flexibilitatea parcursului lor individual.

EUA-CDE este condus de către un Comitet Director (CD) alcătuit din 10 membri, în care, datorită ULBS, România are pentru prima oară un reprezentant. Mandatul membrilor Consiliului Director este de 3 ani, cu posibilitate de reînnoire.

Cu ocazia validării ca membru al CD, prof. univ. dr. habil. Andrei Terian a precizat că prioritățile mandatului său le vor constitui reducerea disparităților dintre diversele țări europene la nivelul educației doctorale, garantarea autonomiei doctoranzilor ca tineri cercetători, instituționalizarea mai clară a postdoctoratului și promovarea valorilor și a imaginii ULBS pe plan internațional.

Related posts

După doi ani la Imoteca, Diana Dragostin revine în grupul Artmark

Ligia Voro

“Nu stăm pe margine și comentăm, punem mâna și facem”

Stefana Muresan

Pacienții români vor putea face transplant pulmonar în Ungaria

Stefana Muresan

Narcis Neaga, generalul CNAIR, a demisionat. 12 directori în 12 ani

Ligia Voro

BNR anunță rezultatele analizei soldurilor și fluxurilor conturilor financiare ale administrației publice în trimestrul III al 2019

Papuc Irina

Facebook lansează Messenger Rooms: aplicația de chat devine un instrument mult mai competitiv

Ion Surdu

Lidl va avea patru bănci de alimente în zona Transilvaniei

Nora Dumitrescu

Pentru clienții companiei, wenglor transformă viziunea industriei inteligente 4.0 în realitate

redactia

Dealul Cetățuii va fi amenajat cu 20 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Noi pachete de senzori Philips Internet of Things, lansate de Signify: 82% din profituri, generate din vânzarea de produse eficiente energetic

Papuc Irina

Experți de la Tesla, Oracle, Fujitsu, Airbus și Microsoft prezintă pe scenele GoTech World

Ligia Voro

Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești a fost trimis la ANAP

Ligia Voro

UBB va construi un nou cămin pentru a atenua creșterea chiriilor

Nora Dumitrescu

Tipografia din Apahida se va concentra pe investițiile “verzi”

Nora Dumitrescu

Ziua terminalurilor. Proiecte aeroportuare la Otopeni și Brașov-Ghimbav

Ligia Voro

A doua ediție a Târgului naţional dedicat micilor producători și artizani

Ligia Voro

Prima cafenea 5 to go s-a deschis la Sibiu. Cea mai accesată franciză românească planifică deschiderea a 100 de locații noi

Ligia Voro

BNR a aprobat noua conducere executivă a CEC Bank

Papuc Irina

EuropaProperty announces short-list for the 13th annual SEE Real Estate Awards

Ionut Oprea

One United Properties dezvoltă proiecte office de 220 milioane EUR

Ionut Oprea

Peste 800 de locuri de parcare vor deservi Sala de Sport Polivalentă din Oradea

Traian Dan

Centre mobile de pregătire a medicilor în Bihor și Iași prin Fundația SMURD

Traian Dan

Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea legii nr 227/2015 privind Codul Fiscal poate avea un efect negativ asupra economiei Românești, conducând la scăderea investițiilor străine și a creării locurilor de muncă

Ionut Oprea

Investițiile și fondurile europene în Guvernul Cîțu – viziunea pe termen mediu: „Să capitalizăm lecțiile învățate în precedentele două perioade de programare”

Ion Surdu

Leave a Comment