Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tenaris a livrat țevi pentru cea mai mare macara din lume

Grupul metalurgic cu fabrică la Zalău a furnizat companiei Sarens componente de bază ultrarezistente pentru construirea uriașei macarale care va ridica o centrală în Marea Britanie.  

Cea mai mare macara din lume, SGC-250, realizată de Sarens, a fost construită cu țevi din oțel de înaltă rezistență produse de Tenaris. Aproape 800 de tone de țevi de tip TS890 au fost folosite pentru a crea această macara ce poate ridica până la 5.000 de tone.

Aceasta va servi construirii unei centrale nucleare la Hinkley Point C, în Marea Britanie, în cadrul unui proiect complex de inginerie. World Steel Association (Worldsteel) a acordat în acest an grupului Tenaris, cu mai multe fabrici în România, titlul de campion al sustenabilității.

Tenaris a obținut recent declarația de mediu pentru țevile destinate aplicațiilor din sectorul energetic, produse și în fabrica din Zalău. Acum Tenaris deține declarații similare și pentru țevi pentru recipientele de stocare a fluidelor, conducte și țevi structurale pentru aplicații onshore și offshore.

Producătorul de ţevi industriale, parte a grupului internaţional Tenaris, controlat de familia italiană Rocca, a realizat în 2019 afaceri de 505 milioane de euro. Societatea exportă 80% din producţie, principalii său clienţi fiind OMV Petrom, Exxon Mobile, Chevron, Autoliv.

Fabrica de la Zalău are o capacitate anuală de 250.000 tone oţel şi produce pentru industria energetică şi automotive. TenarisSilcotub e cel mai important producător de ţevi din oţel fără sudură de diametre mici din țară, cu sedii în Zalău, Bucureşti, Câmpina, Călăraşi, Cluj-Napoca.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Prorector ULBS, ales în conducerea celui mai important for european de studii doctorale

Articolul următor

Strabag a început lucrările la Drumul Nordului

Citește și:
Citeste mai mult

S-a definitivat Zona Metropolitană Arad

Aceasta include 24 de orașe și comune din jurul municipiului. „Cele 24 de unități administrativ-teritoriale incluse în Zona…
Citeste mai mult

Beiușul va avea stadion nou

Au început lucrările de modernizare la Stadionul Municipal Beiuș. Potrivit Primăriei Beiuș, investiția, în valoare de 6,5 milioane…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share