Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ADR Vest negociază direct la Bruxelles alocarea a peste un miliard de euro la nivelul regiunii

Departe de discuțiile și negocierile politice de la București, pe Programul Național de Redresare și Reziliență, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional (POR) Vest 2021-2027, a transmis Comisiei Europene, în cursul acestei luni, cea de a doua versiune de lucru a Programului Operațional Regional (POR) 2021-2027 pentru regiunea Vest, împreună cu o serie de studii și analize suport care identifică nevoile prioritare la nivel regional și fundamentează viitoarele investiții propuse spre finanțare.

POR Vest 2021-2027 este primul program operațional elaborat direct la nivelul Regiunii Vest, adaptat nevoilor locale, precum și principalul instrument de finanțare din fonduri europene disponibil la nivel regional, cu o alocare financiară care va depăși valoarea de 1,1 miliarde de euro.

Obiectivul noului program este ca Regiunea Vest să devină o regiune competitivă la nivel european, care pune accent pe cercetare, dezvoltare și inovare, capabilă să atragă și să capitalizeze investiții, conectată intern și internațional, ai cărei cetățeni să beneficieze de un sistem educațional modern, în localități prietenoase cu mediul și care să asigure o calitate a vieții ridicată.

Programul transmis este rezultatul unui proces intensiv de documentare, analiză și consultare cu actorii regionali – autorități publice locale, parteneri economici și sociali, dar și cu Comisia Europeană.

În perioada următoare vor urma noi negocieri cu Comisia și, în paralel, colaborarea cu unitățile administrativ-teritoriale, pe care ADR Vest le va sprijini în identificarea și pregătirea de proiecte care să genereze un impact pozitiv asupra dezvoltării locale și regionale. Atenția instituției se îndreaptă totodată și către entitățile private, în special IMM-uri, pentru ca nevoile lor să se regăsească în mod adecvat în viitoarele finanțări disponibile.

După finalizarea negocierilor și aprobarea programului de către Comisia Europeană, ADR Vest va propune un calendar al lansărilor de apeluri de proiecte și va publica ghidul solicitantului pentru fiecare componentă în parte.

Actuala versiune a POR Vest 2021-2027, împreună cu documentele suport transmise spre analiză Comisiei Europene, precum și documentele strategice regionale avute în vedere în elaborarea programului (Planul pentru Dezvoltare Regională 2021-2027 al Regiunii Vest și Strategia pentru Specializare Inteligentă (RIS3 Vest) 2021-2027), pot fi consultate pe site-ul ADR Vest: https://adrvest.ro/por-2021-2027/.

Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Safety Broker, asistată digital de Life Is Hard

Articolul următor

Transylvania Tech News, prima publicație de Tech din Transilvania, lansată la Oradea

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
2
Share