Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Plasament privat al Agroserv, intermediat de BT Capital Partners

Compania care deține brandul Lăptăria cu Caimac a încheiat cu succes plasamentul privat de acțiuni intermediat de BT Capital Partners (BTCP) Cluj. Prin acesta a atras 19,4 milioane de lei.

Acțiunile Agroserv Măriuța vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) de la Bursa de Valori București (BVB), cea mai mare ofertă de acţiuni realizată până acum pe această piaţă. Operațiunea a fost intermediată de BTCP, divizia de investment banking și piețe de capital a grupului financiar Banca Transilvania, în calitate de intermediar și de consultant autorizat.

Compania a oferit spre vânzare 431.020 de acțiuni emise prin majorare de capital social (24,9% din total), la 45 lei/unitatea, oferta pentru până la 150 de investitori. Plasamentul a fost suprasubscris de 3,6 ori. Au fost înregistrate subscrieri de 70 milioane de lei, cea maximă pe investitor fiind limitată la 1 milion de lei.

În urma încheierii cu succes a plasamentului, evaluarea companiei se situează la 16 milioane de euro. Lăptăria cu Caimac este primul business cu activitate în domeniul lactatelor care urmează să se listeze pe Piața AeRO a BVB, după ce în noiembrie 2020 a derulat o emisiune de obligaţiuni de 3 milioane de euro.

Fondurile obținute din listarea acțiunilor vor fi folosite pentru dezvoltarea fabricii: construirea unei stații de spălare de sticle și borcane, sisteme de utilități și depozitare ambalaje în diverse stadii. Agroserv Măriuța a avut exclusiv activități agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiță, triticale, porumb, lucernă, pe 3.000 ha) și fermă de vaci de lapte (cu 2700 animale).

Din 2018 a pus în funcțiune o fabrică modernă de lactate și a lansat brandul Lăptăria cu Caimac. Unitatea de procesare, în care s-au investit 5 milioane euro, are o capacitate de 75 tone de lapte pe zi, iar tehnicile de procesare moderne permit pasteurizarea la o temperatură mai joasă decât media obișnuită.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Baia Mare va avea 200 de platforme de colectare selectivă

Articolul următor

Muzeul Țării Crișurilor fuzionează cu Muzeul Orașului Oradea

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share