Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiții pentru amenajarea Crișului Repede în Oradea de peste 2 milioane de lei

Administraţia Bazinală de Apă „Crişuri” (ABA) are în derulare un proiect de investiții pentru amenajarea râului Crişul Repede în apropiere de Podul Sfântul Ladislau din Oradea. Lucrările se desfășoară pe malul stâng, pe tronsonul situat între Sinagogă și Podul Sfântul Ladislau. Consolidarea malului se face pe o lungime de 220 de metri. Astfel, pe o lungime de 132 de metri se realizează o amenajare la baza malului cu prism de anrocamente (bolovani) peste care se va realiza o alee de promenadă, iar pe o lungime de 88 de metri se înlocuiește zidul de sprijin din cărămidă cu unul de beton armat având un prism de anrocamente la bază peste care se va realiza o alee de promenadă.

Prismul va fi executat din anrocamente de piatră brută având greutăţi cuprinse între 150 – 500 kg/buc și va fi aşezat pe un material geotextil. Peste acest prism se va realiza o umplutură de piatră spartă cu greutatea de 50 kg/buc și un strat de 10 cm de balast. La final, din dale de beton, se va realiza o aleea pentru promenadă. În continuarea dalelor se vor realiza trepte de coborâre spre apă care se vor turna pe tronsoane cu o lungime de 400 de metri”, precizează reprezentanţii ABA Crişuri.

În aval de parcarea subterană, pe malul stâng, în apropierea Podului Sfântul Ladislau, zidul de cărămidă aflat într-o stare avansată de degradare va fi înlocuit cu un zid de beton. Scările, care au ajuns să fie impracticabile, se vor înlocui cu o rampă, facilitând astfel mobilitatea urbană în zonă.

Lucrările de consolidare de pe malul Crișului Repede țin seama atât de parcarea subterană existentă, cât și de soluția de amenajare urbanistică votată de orădeni, dau asigurări reprezentanţii instituţiei.

Valoarea investiției este 2.185.000 lei (fără TVA) și este asigurată de la bugetul de stat. Lucrările se vor finaliza în această vară, spun reprezentanții ABA Crișuri. 

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universal Alloy și-a deschis centru de vaccinare

Articolul următor

800 de ani de la atestarea documentară a Ciumbrud: Domeniul Ciumbrud pregătește un vin aniversar și pariază pe vinul la doze

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Ambasadorul SUA, în vizită la Oradea

Primarul Florin Birta a primit luni, 25 septembrie, vizita ambasadorului Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share