Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea va gestiona parcurile industriale din județ

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) Societății Comerciale Parcuri Industriale Bihor SA a decis miercuri, 5 mai, dizolvarea întreprinderii. În următoarea perioadă va începe procedura de lichidare care presupune închiderea conturilor bancare, lichidarea patrimoniului și radierea societății din evidențele autorităților publice.

AGA este formată din patru acționari: UAT Județul Bihor, UAT Săcueni, UAT Tileagd și UAT Tămășeu. Acționarul majoritar, UAT Județul Bihor, a adus ca aport în cadrul societății resurse financiare, iar celelalte unități administrativ–teritoriale au contribuit cu terenuri pentru construirea parcurilor industriale. Conform legii, în momentul lichidării, fiecărui acționar îi va reveni partea cu care a contribuit.

Astfel, Județul Bihor va recupera disponibilitatea de bani lichizi care mai există în cadrul societății și toate investițiile realizate. Terenurile vor reveni în domeniul public al celor trei UAT-uri, iar apoi acestea vor fi transferate în patrimoniul Județului Bihor pentru a asigura dezvoltarea parcurilor industriale. UAT Județul Bihor va acorda ulterior dreptul de administrare a bunurilor Agenției de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO). După dobândirea acestui drept, ADLO va avea rolul de a aduce rezidenți în parcurile existente, de a identifica alte zone cu potențial pentru investiții, de a atrage fonduri europene și de a gestiona activitatea parcurilor industriale. De asemenea, în următoarea perioadă vor fi stabilite regulamentele de funcționare, caietele de sarcini necesare licitațiilor pentru ocuparea amplasamentelor. Detalii despre facilitățile oferite investitorilor, disponibilitatea parcelelor, licitații și alte informații vor fi publicate pe pagina de internet a Agenției de Dezvoltare Locală Oradea.

ADLO va încasa de la rezidenții parcurilor industriale o redevență, din care un anumit procent îi va reveni Consiliului Județean Bihor. În același timp, companiille vor crea locuri de muncă și vor genera venituri la bugetele autorităților locale prin plata taxelor și a impozitelor.

Prin dizolvarea SC Parcuri Industriale SA și gestionarea parcurilor industriale de către ADLO, va fi redusă birocrația, va fi simplificată luarea deciziilor și vor fi eliminate costurile nejustificate.

Toată această restructurare a activității are ca scop finalizarea cât mai rapidă a parcurilor industriale existente, precum și înființarea unor noi parcuri în zonele îndepărtate ale județului Bihor. Măsurile au fost luate în baza unuia dintre obiectivele asumate de Consiliul Județean Bihor, acela de a reduce cheltuielile nejustificate, de a lua decizii tehnice coerente și reale și de a atrage fonduri europene. Vrem ocuparea cât mai rapidă a parcelelor din parcurile industriale și creșterea veniturilor rezultate din activitatea companiilor”, a declarat Călin Gal, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

Pe baza unei hotârâri a Consiliului Județean Bihor din 15 decembrie 2020, ADLO a primit de la SC Parcuri Industriale Bihor SA dreptul de administrare a terenurilor din Tileagd (109.101 mp), Săcueni (50.753 mp) și Tămășeu (68.681 mp) și deține titlurile de parc industrial pentru amplasamentele din Tileagd și Săcueni.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

PRO AVIS - țara unde „cotcodac” e mai puternic decât „cucurigu”

Articolul următor

Cea mai mare casă de avocatură din Austria va furniza servicii juridice pentru societatea de termoficare a Timișoarei

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share