Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cea mai mare casă de avocatură din Austria va furniza servicii juridice pentru societatea de termoficare a Timișoarei

Speriată de perspectiva de a rămâne fără o parte din patrimoniul societății Colterm, Primăria Timișoara și consiliul local aprobau în luna martie contractarea serviciilor unei case de avocatură specializată.  Mai precis, municipalitatea spunea atunci că dorește să angajeze avocați privați pentru a oferi servicii de, ceea ce numește primăria, ”securizarea patrimoniului Colterm SA și aducerea lui în patrimoniul Municipiului Timișoara, acolo unde este cazul”. Căutarea casei de avocatură s-a încheiat, iar lozul cel mare a fost tras de filiala locală a unei societăți specializate din Austria.

”Considerăm că se impune suplimentare cu personal calificat (avocați specializați) care să inițieze, să gestioneze și să coordoneze activitatea de asistență și reprezentare în instanță în spețe care urmăresc implementarea cu celeritate a măsurilor mai sus amintite”, se spunea în hotărârea aprobată de consilierii locali.

Au fost nu mai puțin de șase oferte. Aceste au provenit de asocierea SCPA Stănilă și Asociații – SCPA Maier, Ciucur și Asociații, Schönherr și Asociații SCA, Filip SCA, SCA Galu & Asociații, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen SCA și Dentons Europe Zizzi-Caradja și Asociații SPRL.

După ce s-a analizat calitatea ofertelor, s-a decis că cea mai bună este cea lansată de cei de la Schönherr și Asociații SCA, adică filiala din România al unei puternice case de avocatură austriacă. Deși nu a avut cel mai mic sau mai mare preț pe ora de lucru, valoarea totală a contractului propus de aceasta a fost cel mai mare: 350 de lei pe oră, cu un contract total de 1.06 milioane de lei, plus TVA. Ofertele pe ora de lucru au fost între 210 și 750 de lei.

Conform informațiilor prezentate pe pagina oficială a companiei de avocatură, aceasta este prezentă în România din 1996 și e specializată în investitori străini.

”Deschis în 1996, biroul Schoenherr din București a fost una dintre primele firme internaționale de pe piața românească. Echipa de 60 de avocați consiliază în principal investitorii străini cu privire la gama completă de probleme de drept comercial, cu accent pe corporații și m & a, bancare și financiare, imobiliare și construcții, soluționarea litigiilor. Biroul din București asistă clienții activi în diverse industrii, inclusiv servicii financiare, energie, producție, imobiliare și construcții, retail, IT&C și tehnologie, produse farmaceutice și asistență medicală”, se spune în prezentarea firmei.

Motivația solicitării unei firme de avocatură externă era făcută în martie, de Dominic Fritz: și alte primării au așa ceva.

„În alte primării, la Cluj, în mai multe sectoare la București se practică asta. Noi considerăm că e nevoie de o echipă profesionistă pentru a ne ajuta de a securiza patrimoniul și de a desface acest nod gordian ce este situația la Colterm. Vă rog să și votați. De aceea este și pe ordinea de zi suplimentară, ca să nu mai așteptăm două săptămâni să începem demersurile”, a anunțat, înainte de votul din consiliul local, primarul Timișoarei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea va gestiona parcurile industriale din județ

Articolul următor

Fetele sunt tot mai atrase de Universitatea Politehnica Timișoara. Sectorul IT este ”vânat” de tinere pentru oportunitățile profesionale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share