Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Supercom preia stațiile de transfer al deșeurilor din Cluj

Operatorul de salubritate Supercom București a preluat stațiile de transfer ale deșeurilor din localitățile Gherla și Mihai Viteazu.

Procesul de predare-primire a fost făcut de către președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj, Marius Mînzat, vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ). Cele două stații de transfer deservesc loturile 2 și 3 adjudecate de câștigătorul licitației pentru colectarea și transportul deșeurilor din 35 de unități administrativ teritoriale (UAT) din județ.

„Odată cu predarea către operator și darea în exploatare a celor două stații de transfer, la care se va adăuga, cât de curând, cea de la Huedin, colectarea și transportul deșeurilor din județ intră într-o cu totul altă etapă, una modernă, mult mai benefică pentru mediul înconjurător”, spune Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Infrastructura stațiilor este formată din drumuri de acces, construcții civile, rețele de apă și canalizare pluvială, racorduri electrice și branșamente, cântare rutiere, bazine de colectare a apelor uzate. Cu acest prilej au fost predate și echipamentele achiziționate de CJ Cluj, necesare exploatării celor două platforme: camioane de transport, containere și prescontainere.

„Începând cu 1 iunie va demara efectiv colectarea și transportul de către noul operator al deșeurilor din cele 35 de UAT. Programul de colectare va fi, în primă fază, același cu cel al vechilor operatori, urmând a fi modificat în funcție de necesitățile populației și ale agenților economici din zonă”, a spus Marius Mînzat.

Rolul stațiilor de transfer este de a compacta deșeurile în vederea reducerii volumului lor, operațiune premergătoare transferului către Centrul de Management Integrat al Deșeurilor pentru selectare și depozitare.

Supercom va beneficia de o finanțare de 70 de milioane de lei de la EximBank, acord financiar care include atât componente de finanțare cât și de garantare. Operatorul oferă servicii de colectare, transport, tratare, depozitare deșeuri municipale și are o rețea de 31 de puncte de lucru prin care asigură servicii de salubrizare pentru 1,5 milioane de locuitori.

Compania își desfășoară activitatea în București, Cluj, Dâmbovița, Bistrița, Hunedoara, Caraș-Severin, Ilfov, Ialomița și Gorj. Supercom a început să activeze, din 1 martie, pe sectorulul vest, în care acționa Rosal pe străzile din Cluj-Napoca. Pe celălalt sector prestează servicii operatorul Brantner.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectele de cultură și sport, finanțate cu 4 milioane € la Cluj-Napoca

Articolul următor

Gratuități pentru turiștii care vizitează Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share