Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spumantul de Carastelec, selectat de un restaurant Michelin

Vinul spumant Carassia, produs în județul Sălaj, a fost ales pentru o demonstrație de fine dining la singurul restaurant cu două stele Michelin din Europa Centrală.

Aceasta a avut loc la Onyx Budapesta, în cadrul unui eveniment de tip street fine dining. Echipa localului a pregătit un meniu special, fiecare preparat fiind asociat cu câte un vin spumant. Carassia Blanc de Blancs Magnum a acompaniat un preparat cu carne de vită japoneză Wagyu, piquillo pepper și ierburi proaspete.

Carastelec Winery a fost prima investiție din România gândită să producă preponderent spumante și vinuri efervescente. Aceasta este situată într-una dintre cele mai vechi zone producătoare de vin din țară, în apropierea masivului muntos Măgura Şimleului.

Crama a apărut pe harta viticolă a României în 2011, când s-au plantat 22 ha, cu soiuri alese pentru șampanizare. Plantația compactă de pe dealul deasupra satului formează un amfiteatru natural cu expunere sudică. Carassia, lansat în 2017, este produs exclusiv din struguri din podgoria proprie, prin selecția și îngrijirea recoltei destinată, de la tăiere, vinului de bază folosit la producerea vinurilor spumante.

Clădirea cramei, distinsă cu Premiul de Excelență în Construcții, funcționează cu energie verde: încălzirea și răcirea sunt asigurate cu pompe geotermale, consumul de energie fiind atenuat cu panouri solare. Întreg procesul de vinificare a spumantelor, de la prima și a doua fermentație, până la maturarea îndelungată în sticlă, remuaj, degorjare și etichetare se întâmplă în crama proprie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Diferit și Dacia Asphalt / Faber au finalizat Drumul Bistriței

Articolul următor

Centura Aleșdului va costa 121 milioane de lei și va fi gata la 1 decembrie 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share