Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Decontaminarea Băii Mari, bună practică în Europa

Municipiul maramureșean se va număra printre primele orașe din Uniunea Europeană (UE) care are curajul să demareze proceduri de decontaminare pentru solurile poluate cu metale grele folosind soluții bazate pe natură.

Băimărenii au fost invitați să participe la o serie de evenimente organizate în trei locații din oraș: Craica, Colonia Topitorilor și Ferneziu. Evenimentele din perioada 14-15 mai, denumite “plantathloane”, au scopul de a-i implica pe locuitori în acțiuni de conștientizare și plantare de pe terenurile poluate cu metale grele din oraș, acțiune desfășurată în cadrul proiectului UIA Spire.

Participanții vor afla informații despre modele de inovare urbană și civică, puterea depoluantă și regenerativă a plantelor prin intermediul unor workshop-uri interactive.

“Vom prezenta cum se pot identifica plantele și habitatul, vom învăța cum se plantează, și cum pot “salva” plantele solul poluat cu metale grele.  Toate acestea pentru a conștientiza rolul important al cetățenilor pentru transformarea Băii Mari într-un oraș verde și inovativ”, au precizat inițiatorii proiectulului

Poluarea cu metale grele în Baia Mare este o problemă importantă, proiectul experimentând soluții ecologice de regenerare de mediu, economică și socială. Baia Mare va intra în rândul orașelor inovative din UE odată cu lansarea proiectului UIA Spire.

În trecut au existat probleme reale legate de poluarea solului în diferite zone ale municipiului, iar proiectul își dorește să rezolve aceste probleme și să îi implice activ pe cetățeni în implementarea soluțiilor identificate, dar și în dezvoltarea orașului.

Parteneriatul național e coordonat de municipiu alături de Urbasofia, Indeco Soft, ARIES Transilvania, Zona Metropolitană Baia Mare, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară și Clusterul Green Energy, ambele din Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Impact anunță 1.096 de apartamente în Copou, la Iași

Articolul următor

Mercure Mediaș Binderbubi, redeschis oficial

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share