Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

23 de milioane de euro pentru modernizarea Aeroportului Avram Iancu

Aerogara clujeană va beneficia de fonduri europene pentru trei proiecte: unul pentru calea de rulare paralelă cu pista și două pentru dotare cu echipamente.

“Avem la Cluj un proiect în derulare, cel legat de calea de rulare, în paralel cu pista, în total trei proiecte cu cofinanțare de 2%, fonduri europene în proporție de 98%; vorbim de 23 de milioane de euro.

În pandemie, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) a beneficiat de 30% din ajutoarele de stat acordate de guvern aerogărilor din țară, aproape 2 milioane de euro”, a declarat ministrul afacerilor interne, Lucian Bode.

Cele două proiecte pentru achiziționare de echipament au fost prezentate vineri. Echipamentele achiziționate de AIAIC sunt operate de către Serviciul Român de Informații, fiind cele mai performante la nivel mondial. Aceste aparate sunt aproape ca un computer tomograf: orice obiect poate fi scos, individualizat și analizat în trei dimensiuni, conform directorului AIAIC, David Ciceo.

Proiectul pentru echipamente de scanare bagaje de mână standard C3 cu sistem integrat automat de management – returnare a tăvilor este de 19,1 milioane de lei, iar cel pentru echipamente de detecție explozibil Standard 3 de tip CTX, de 23,2 milioane, majoritatea din bani europeni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BMW, Mercedes-Benz și Toyota, cele mai căutate mărci de automobile în Europa

Articolul următor

Bittnet a intrat în "grupul FTSE România”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share