Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

23 de milioane de euro pentru modernizarea Aeroportului Avram Iancu

Aerogara clujeană va beneficia de fonduri europene pentru trei proiecte: unul pentru calea de rulare paralelă cu pista și două pentru dotare cu echipamente.

“Avem la Cluj un proiect în derulare, cel legat de calea de rulare, în paralel cu pista, în total trei proiecte cu cofinanțare de 2%, fonduri europene în proporție de 98%; vorbim de 23 de milioane de euro.

În pandemie, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) a beneficiat de 30% din ajutoarele de stat acordate de guvern aerogărilor din țară, aproape 2 milioane de euro”, a declarat ministrul afacerilor interne, Lucian Bode.

Cele două proiecte pentru achiziționare de echipament au fost prezentate vineri. Echipamentele achiziționate de AIAIC sunt operate de către Serviciul Român de Informații, fiind cele mai performante la nivel mondial. Aceste aparate sunt aproape ca un computer tomograf: orice obiect poate fi scos, individualizat și analizat în trei dimensiuni, conform directorului AIAIC, David Ciceo.

Proiectul pentru echipamente de scanare bagaje de mână standard C3 cu sistem integrat automat de management – returnare a tăvilor este de 19,1 milioane de lei, iar cel pentru echipamente de detecție explozibil Standard 3 de tip CTX, de 23,2 milioane, majoritatea din bani europeni.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BMW, Mercedes-Benz și Toyota, cele mai căutate mărci de automobile în Europa

Articolul următor

Bittnet a intrat în "grupul FTSE România”

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share