Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bittnet a intrat în “grupul FTSE România”

Grupul de companii informatice Bittnet a fost promovat între companiile din România incluse în indicii globali ai FTSE, alături de Banca Transilvania, Nuclearelectrica, Teraplast și Bittnet.

În primul trimestru al anului (T1), Bittnet, companie listată la Bursa de Valori București, a finalizat investițiile în eLearning Company și Softbinator, și a achiziționat un pachet de acțiuni la Servodata, firmă care operează pe piețele din Cehia și Slovacia.

Criza globală a semiconductorilor provoacă întârzieri în livrarea de echipamente hardware. Veniturile din prestarea de servicii au scăzut cu 8,5% în T1, deoarece nu au putut fi prestate cele conexe, însă aceste venituri vor fi incluse în rezultatele T2.

Grupul a înregistrat o cerere în creștere pentru cursurile de dezvoltare a competențelor digitale. „Rentabilitatea crescută la nivelul profitului brut și net întărește ideea derulării unei oferte publice de acțiuni preferențiale, care ar elimina costul ratelor dobânzii, permițând grupului să înregistreze un profit brut mult mai aproape de cel operațional” a spus Cristian Logofătu, cofondator al Bittnet.

Divizia de educație a grupului este formată din Bittnet Training, Equatorial Gaming, eLearning Company, iar cea de tehnologie, din Dendrio Solutions, Elian Solutions, Softbinator Technologies. Divizia de tehnologie va integra și activitatea din zona Europei Centrale și de Est a Servodata.

Lichiditatea ridicată a Bittnet din ultimii ani a dus la includerea de către FTSE Russel a acțiunilor BNET în doi indici globali de acțiuni de tip „micro-cap”. Doar patru companii listate din România sunt incluse în indicii globali ai FTSE – Banca Transilvania, Nuclearelectrica, Teraplast și Bittnet.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

23 de milioane de euro pentru modernizarea Aeroportului Avram Iancu

Articolul următor

5.000 de turiști într-o zi la Grădina Botanică Jibou

Citește și:
Citeste mai mult

Clujul găzduiește Aviation-Event 2023

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAC) a oferit un preambul al conferinţei internaţionale de aviaţie. Au fost prezenți…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share