Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

5.000 de turiști într-o zi la Grădina Botanică Jibou

Peste 5.000 de persoane au vizitat într-o singură zi Grădina Botanică Vasile Fati (GBVF) din Jibou, cel mai important obiectiv turistic al județului Sălaj.

Mii de oameni s-au relaxat în Jibou, orașul de pe Someș unde se află cel mai spectaculos obiectiv turistic din județ. Reprezentanții GBVF transmit faptul că au vândut 5.000 de bilete pe parcursul unei singure zi. La intrarea în obiectivul turistic s-au format cozi imense de persoane care așteptau la rând pentru a putea în incinta uneia dintre cele mai mari grădini botanice din România, conform Sălajul Liber.

În această perioadă, la obiectivul turistic are loc Primăvara Lalelelor, cea mai mare expoziție de profil din România. Un alt proiect al GBVF este un local cu florărie, ceainărie și cafenea în Zalău. Grădina Botanică a Centrului de Cercetări Biologice a fost înființată în 1968, din inițiativa profesorului Vasile Fati. Aceasta se întinde pe spațiul parcului de agrement al castelului medieval ce a fost reședința familiei Wesselenyi.

GBVF este organizată pe sectoare, fiecare grupând plantele dintr-un anumit punct de vedere: un complex de sere colecţionare, de microproducţie şi cercetare, un sector ornamental, un complex de acvarii, un parc zoo, gradină japoneză. În ultimii ani au fost realizate un nou rozariu, cu colecţii de trandafiri, un alpinariu, unde sunt prezentate plante din principalele grupe de munţi ale Terrei, și un spaţiu de joacă pentru copii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bittnet a intrat în "grupul FTSE România”

Articolul următor

GAL-urile din Maramureș vor promova turismul ecologic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share