Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

5.000 de turiști într-o zi la Grădina Botanică Jibou

Peste 5.000 de persoane au vizitat într-o singură zi Grădina Botanică Vasile Fati (GBVF) din Jibou, cel mai important obiectiv turistic al județului Sălaj.

Mii de oameni s-au relaxat în Jibou, orașul de pe Someș unde se află cel mai spectaculos obiectiv turistic din județ. Reprezentanții GBVF transmit faptul că au vândut 5.000 de bilete pe parcursul unei singure zi. La intrarea în obiectivul turistic s-au format cozi imense de persoane care așteptau la rând pentru a putea în incinta uneia dintre cele mai mari grădini botanice din România, conform Sălajul Liber.

În această perioadă, la obiectivul turistic are loc Primăvara Lalelelor, cea mai mare expoziție de profil din România. Un alt proiect al GBVF este un local cu florărie, ceainărie și cafenea în Zalău. Grădina Botanică a Centrului de Cercetări Biologice a fost înființată în 1968, din inițiativa profesorului Vasile Fati. Aceasta se întinde pe spațiul parcului de agrement al castelului medieval ce a fost reședința familiei Wesselenyi.

GBVF este organizată pe sectoare, fiecare grupând plantele dintr-un anumit punct de vedere: un complex de sere colecţionare, de microproducţie şi cercetare, un sector ornamental, un complex de acvarii, un parc zoo, gradină japoneză. În ultimii ani au fost realizate un nou rozariu, cu colecţii de trandafiri, un alpinariu, unde sunt prezentate plante din principalele grupe de munţi ale Terrei, și un spaţiu de joacă pentru copii.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bittnet a intrat în "grupul FTSE România”

Articolul următor

GAL-urile din Maramureș vor promova turismul ecologic

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share