Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Corteva Agriscience lansează Sclerotinia Protector, o nouă tehnologie în cultura de rapiță

Corteva Agriscience continuă să își extindă gama de produse pe piața semințelor, venind cu noutăți în portofoliul de hibrizi de rapiță, oferind acces fermierilor la o genetică avansată care impactează îmbunătățirea calității recoltelor, maximizand astfel potențialul productiv al fermelor agricole.

După mai bine de 10 ani de cercetare în sere și laboratoare, realizând mai mult de 100 de testări în întreaga Europă, cercetătorii de la Corteva aduc în câmp o combinație de hibrizi cu cel mai bun randament de productivitate și în plus, toleranță împotriva Sclerotininei, în același produs, în același sac de semințe.

Sclerotinia Protector este o tehnologie unică aplicată culturii de rapiță. În plus, această nouă genetică este adaptată pe scară largă și furnizează rezultate excelente în diferite regiuni și areale, de-a lungul anilor. Programul este axat pe îmbunătățirea potențialului genetic de productivitate, prin livrarea de gene defensive puternice și îmbunătățirea calității recoltei.

Programul de cercetare a rapiței de toamnă este parte a programului global de cercetare a culturii de rapiță și am dezvoltat o expertiză puternică în transferul trăsăturilor și tehnologiilor în germoplasma europeană de elită folosind markeri moleculari.

Corteva lansează în sezonul de semănat 2021, hibridul PT303, Sclerotinia Protector (SP), care reprezintă o trăsătură unică a culturii de rapiță de toamnă. Această caracteristică a fost obținută ca urmare a multor ani de ameliorare specifică și testări în Europa. Am vrut astfel să ne asigurăm că vom oferi fermierilor noștri o protecție consistentă și stabilă, folosind germoplasma noastră de elită pentru performanțe de producție mai ridicate și mai sigure.

„Beneficiul imediat și vizibil pentru fermierii care cultivă hibrizi de rapiță Sclerotinia Protector, este scăderea gravității bolii pe câmp și impactul asupra producției este de asemenea vizibil în momentul în care comparăm hibridul Sclerotinia Protector (SP) cu un hibrid sensibil, în aceeași situație.” a declarat Jean Ionescu Country Leader România și Moldova. „Primul nostru candidat, hibridul PT303 este exemplul perfect al acestei linii noi de produse, care oferă siguranță prin cel mai bun pachet de trăsături și un potențial productiv ridicat, confirmat de rezultatele înregistrate. “

Până în prezent, niciun hibrid de rapiță nu a prezentat rezistență la Sclerotinia. Astfel, singura soluție a cultivatorilor de a controla boala, a fost aplicarea în mod sistematic de fungicide la căderea primelor petale, pentru a preveni contaminările foliare.

În 2021, lansarea primului hibrid tolerant va permite regândirea strategiei de protecție împotriva sclerotiniei. Cu hibridul PT303, devine posibilă raționalizarea protecției fungice împotriva sclerotiniei. Acum, fermierul poate să adapteze strategia de aplicare a fungicidelor în funcție de factorii agronomici specifici terenurilor sale și contextului meteorologic la momentul înfloririi culturii de rapiță.

“În 2021, vom continua cercetările cu scopul de a completa baza noastră de date și de a ne îmbunătăți cunoștințele legate de optimizarea programelor de utilizare a fungicidelor pe hibrizii toleranți din portofoliul Corteva.” a declarat Maria Cirja – Marketing Manager România și Moldova

Și cel mai important aspect îl reprezintă angajamentul Corteva de a răspunde solicitărilor consumatorilor de produse și practici ecologice și de a răspunde cerințelor fermierilor de produse noi care să le asigure venituri stabile. Acesta este obiectivul nostru în ceea ce privește ameliorarea, iar Sclerotinia Protector este parte a angajamentului nostru pentru o inovație continuă și o agricultură mai sustenabilă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

GAL-urile din Maramureș vor promova turismul ecologic

Articolul următor

Gabriela Vila, director general al ADAMA pentru România și Republica Moldova: “Pentru mine, ADAMA nu este doar locul meu de muncă, ci locul în care pasiunea mea se poate manifesta”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share