Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zborurile pe Aeroportul Internaţional Braşov vor fi controlate şi dirijate de la Arad

Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA a decis că zborurile pe viitorul Aeroport Internaţional Braşov vor fi controlate şi dirijate de la Aeroportul Internaţional Arad, prin intermediul soluţiei de turn virtual la distanţă (remote tower).

Decizia a fost aprobată pe 13 mai 2021 în şedinţa Consiliului de Administraţie.

Soluţia referitoare la furnizarea serviciilor de navigaţie aeriană pentru Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav a fost propusă şi validată în prealabil de conducerea executivă a ROMATSA, în urma unei analize din punct de vedere tehnic, economico-financiar şi al resurselor umane a aeroporturilor din România. „Soluţia tehnică agreată a fost cea de remote tower în locaţia Arad”, se precizează în adresa transmisă de conducerea ROMATSA.

Astfel, de la Arad se vor asigura serviciile de dirijare pentru soluţia de remote tower, acest aeroport fiind ales în urma unei competiţii interne a ROMATSA, în cadrul căreia au fost analizate mai multe opţiuni şi locaţii posibile.

Urmează ca Studiul de fezabilitate pentru serviciile de navigaţie aeriană la Aeroportul Braşov să fie finalizat şi să se treacă la etapa achiziţiilor.

„Avem convingerea că prin această soluţie se vor asigura servicii de navigaţie aeriană la cele mai înalte standarde de siguranţă şi performanţă, în linie cu ultimele dezvoltări tehnologice”, afirmă Adrian Cojoc, directorul general al ROMATSA, în adresa transmisă Consiliului Judeţean.

„Sunt foarte bucuros că am obţinut răspunsul pe care îl aşteptam de la ROMATSA şi că putem include soluţia turnului virtual la distanţă în studiul de fezabilitate pentru serviciile de navigaţie aeriană. În următoarele zile vom aproba indicatorii tehnico-economici aferenţi serviciilor de navigaţie în Comisia Tehnico-Economică şi apoi în plenul forului deliberativ, după care vom începe procedurile de achiziţie pentru echipamentele şi componentele necesare. Sunt convins că şi pe viitor vom continua colaborarea foarte bună atât cu conducerea ROMATSA, cât şi cu specialiştii de la Aeroportul Internaţional Arad, deoarece avem nevoie de sprijinul şi expertiza lor în ceea ce priveşte operaţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov”, a declarat și preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oamenii de afaceri germani, interesați de potențialul oferit de județul Alba

Articolul următor

Valtryp, producătorul de volane pentru mașini de lux și-a vaccinat angajații

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share