Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Companii din Banat și Transilvania, partenere într-un proiect de inovare

Mai multe companii care promovează inovarea în Brașov, Cluj și Timișoara au fost selectate de Institutul European pentru Inovare și Tehnologie (EIT) pentru a îndeplini roluri importante pentru acesta în România în energie, industria manufacturieră și transport sustenabil.

Proiectul va fi coordonat de compania Iceberg Brașov, lider pe piața de consultanță pentru inovare, care alături de partenerii săi din Cluj-Napoca și Timișoara, vizează să transforme Transilvania în cel mai efervescent laborator de inovare al României.

Iceberg joacă un rol important în validarea, promovarea și finanțarea startup-urilor, în formarea de parteneriate între sectorul privat și ecosistemul de cercetare, în organizarea de programe de educație antreprenorială și în acordarea de granturi pentru susținerea organizațiilor locale aliniate cu misiunea EIT.

România și-a consolidat poziția în cadrul EIT prin numirea lui Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, în Consiliul Director, organism european ce va gestiona un buget de 4 miliarde euro în următorii cinci ani. EIT InnoEnergy își propune să sprijine atingerea unui grad real de sustenabilitate în domeniul energiei, și transformarea industriei pentru a deveni viabilă comercial, inovatoare și competitivă la nivel global.

EIT Manufacturing (foto) are scopul de sprijini producătorii în adoptarea proceselor de inovare ce adaugă valoare acestui sector și contribuie la crearea unei producții competitive și sustenabile. EIT Urban Mobility și-a asumat misiunea de a transforma mobilitatea și a face spațiile urbane mai prietenoase cu locuitorii lor, în scopul recuperării spațiilor publice în folosul comunității.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Previziuni optimiste pentru autostrada dintre Cluj și Sălaj

Articolul următor

CFR Infrastructură își modernizează liniile ferate din regionale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share