Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Previziuni optimiste pentru autostrada dintre Cluj și Sălaj

Porțiunea dintre județele Cluj și Sălaj din șoseaua de mare viteză poate fi terminată înainte de termen în cazul în care antreprenorul menține ritmul din prezent, susțin reprezentanții guvernului.

O delegație guvernamentală a vizitat șantierul A3, pe tronsonul cuprins între dintre localitățile Nădășelu (Cluj) și Zimbor (Sălaj). “Este un proiect extrem de complex, contractat pentru 1,4 miliarde de lei, unde lucrează un antreprenor român foarte serios, care a demarat lucrările la începutul acestui an.

Sunt încrezător că acest proiect care anul trecut a înregistrat evoluții importante, își va păstra ritmul bun de implementare. Mai mult, am convingerea că dacă ritmul lucrărilor la acest obiectiv extrem de important pentru Sălaj și România va fi menținut la nivelul actual, acest tronson de autostradă va fi finalizat înainte de termen”, a declarat ministrul afacerilor interne, Lucian Bode.

Grupul băcăuan UMB, care construiește A3 pe teritoriul Sălajului, pe traseul Nădăşelu – Zimbor – Poarta Sălajului, a avertizat că se aici vor face exproprieri suplimentare pentru proprietarii care nu au fost incluşi în prima etapă, respectiv pentru imobile afectate de lucrări adiacente.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj-Napoca – Borș, lungimea sa fiind de 584 km.

Total
58
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Kesz, aproape de terminarea noului sediu al Băncii Transilvania

Articolul următor

Companii din Banat și Transilvania, partenere într-un proiect de inovare

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
58
Share