Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CBRE pre-închiriază 23.000 mp către Corteva Agriscience într-un depozit BTS

CBRE, liderul pieței de consultanță imobiliară, a consiliat Corteva în pre-închirierea unei suprafețe de 23.000 mp de spații industriale într-un depozit built-to-suit, tranzacția reprezentând cea mai mare cerere nouă din primul trimestru. Noul proiect al Corteva este situat în nord-estul Bucureștiului și este dezvoltat de Lazăr Real Estate, parte a grupului International Lazăr Company.

„Clientul nostru, Corteva, avea nevoie de un nou depozit pentru a-și susține strategia de business. După o cercetare amănunțită a pieței, CBRE a identificat cea mai bună soluție: un proiect personalizat conceput pentru caracteristicile businessului și obiectivele de sustenabilitate ale Corteva, ce urmează să fie dezvoltat de Lazăr Real Estate. Volumul tranzacționat marchează cea mai mare cerere nouă din primul trimestru, în contextul în care 2021 a început într-un ritm rapid, îndeplinind toate condițiile preliminare pentru a fi un an excelent pentru piața de industrial din România”, a declarat Tudor Iuga, Senior Consultant Industrial Services în cadrul CBRE România, care a reprezentat Corteva în această tranzacție.

Depozitul buil-to-suit este situat strategic în satul Șindrilița, la 6 km distanță de fabrica de producție actuală Corteva și la 14 km de șoseaua de centură București, beneficiind de un acces facil către regiunile Muntenia, Dobrogea și Moldova, cele mai dezvoltate din punct de vedere al activității agricole.

„Soluția propusă de CBRE îndeplinește perfect cerințele noastre de a asigura cele mai bune condiții de depozitare pentru semințele noastre și, mai presus de toate, se află la distanța optimă de fabrică: maxim 6 km. Aceasta este în concordanță cu eforturile de sustenabilitate ale Corteva de a reduce amprenta noastră operațională asupra comunității în care ne aflăm. În loc de cei 120.000 km necesari anterior pentru transportul producției noastre la depozit, acum vom putea reduce distanța la 15.000 km pentru un sezon, diminuând astfel emisiile de CO2 cu 94/an. O mare realizare pentru mediu!’’, a precizat Marius Bărăceanu, Production Location Manager, Corteva.

Proiectul va fi livrat de Lazăr Real Estate, parte a grupului International Lazăr Company, până la sfârșitul acestui an, cu specificații tehnice speciale pentru depozitele agricole de semințe, mai exact înălțime mai mică și temperatură controlată de 10-12 grade, dar și umiditate de 50%, ce presupune o izolare termică excelentă.

Pe piața spațiilor industriale, în primul trimestru din 2021 au fost tranzacționați aproximativ 216.000 mp, cu 17% mai mult comparativ cu primul trimestru al anului 2020, arată datele CBRE Research. Peste 96.300 mp din volumul închiriat în acest an au fost tranzacționați în București și în împrejurimile acestuia.

Cu un stoc existent de 2,3 milioane mp, Bucureștiul și Ilfovul continuă să atragă cel mai mare volum de noi dezvoltări industriale, având în prezent 140.000 mp în construcție, conform raportului CBRE Romania Industrial Destinations

România s-a bucurat de o dezvoltare rapidă a pieței industriale în ultimii cinci ani, stocul de spații dublându-și volumul în această perioadă. Totuși, cu doar 260 mp de spații industriale per mia de locuitori, țara noastră se află sub media regională. În următorii 5 ani, datele CBRE indică o creștere a stocului de spații industriale cu peste 50%, până la 8 mil. mp, în prezent, dezvoltatorii având aproape 400.000 mp de spații industriale în construcție.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 650 de km de drumuri județene vor fi modernizate în județul Arad

Articolul următor

TB 100: Dürkopp Adler România, start bun în 2021    

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share