Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alianță pe Dealurile Silvaniei. Apar Cramele Ulm

Mai mulți oameni de afaceri din județul Sălaj au creat o asociere care promovează vinurile produse în această zonă a țării.

Patru antreprenori au realizat un brand prin care vor încerca să promoveze cât mai bine vinul realizat în județ. Cramele Ulm este cel mai inedit și mai nou proiect din domeniul viticol din Transilvania, conform Sălajul Liber.

Cei patru care s-au asociat în Cramele Ulm sunt Attila Szoboszlai – proprietarul Pensiunii Kemsilvanum și Cramei Fort Silvan; Dumitru Blaga – acționar principal la grupul de mobilă Simex, proprietar al Domeniilor Blaga; Zsolt Agoston – fratele proprietarului companiei Europan și Andrea Szekrenyes.

Aceștia dețin o suprafață de 72 ha de viță-de-vie crescută exclusiv pe teritoriul județului Sălaj și împărțită în patru domenii: Fort Silvan, Cramele Agoston, Domeniile Blaga, Szekrenyes. Proiectul țintește creșterea competitivității vinurilor silvane, pe plan local și internațional.

Prin intermediul Cramelor Ulm producătorii beneficiază de asistență tehnică în fiecare fază de dezvoltare: de la producție, procesare și depozitare, la marketing, asistență juridică și suport în vederea accesării de finanțări rambursabile și nerambursabile.

În baza unui plan de afaceri comun, producătorii de vin silvan vor organiza târguri și evenimente gastronomice, circuite tematice, tururi de degustări în zona Crișanei. Cramele Ulm vor ieși pe piață anul acesta cu un vin cuvee Fetească Regală și cu un Muscat Otonel și cu un vin roșu Merlot-Cabernet Savignon.

Se vor organiza un concurs pentru vinificatorii din Sălaj și Satu Mare, ocazie cu care vor fi și prezentări cu invitați din rândul oenologilor, vizite la cramele din zonă cu vinomobilul, ocazie cu care se va stabili și un plan de acțiune și de participare la diferite programe de finanațare europeană.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea va testa autobuzul electric produs de ATP Trucks Automobile Baia Mare

Articolul următor

Amazon a pus ochii pe Cluj

Citește și:
Populaţia rezidentă a județului Cluj, conform rezultatelor definitive ale RPL 2021, este de 679.141 persoane, în scădere cu 11.965 față de recensământul din octombrie 2011.
Citeste mai mult

Clujul a pierdut 12.000 de locuitori

Institutul Naţional de Statistică a publicat primele rezultate definitive ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor (RPL), runda 2021. Populaţia…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share