Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Azomureș, parteneriat pentru reamenajarea peisagistică de pe Domeniile Regale de la Săvârșin și Sinaia

Azomureș anunță parteneriatul cu Fundația Colecția Familiei Regale a României și cu Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș, pentru reamenajarea peisagistică de pe Domeniile Regale de la Săvârșin și Sinaia.

 

Azomureș Târgu Mureș, cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, a început colaborarea cu Fundația Colecția Familiei Regale a României și cu Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș (APRP) în vederea susținerii proiectelor de amenajare peisagistică de pe domeniile deținute de Familia Regală a României.

Parte dintr-un grup de lucru coordonat de profesorul Florin Stănică de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, specialiștii Azomureș vor oferi soluții de fertilizare pentru cele două Domenii Regale, Peleș și Săvârșin. Fertilizanții fac parte din gama Azomureș și vor fi selectați în funcție de condițiile de sol și climă din fiecare regiune. Soluțiile de fertilizare oferite de Azomureș vor fi adaptate vegetației deja existente pe cele două domenii (gazon, flori, arbuști) cât și planurilor deja anunțate de specialiștii ai USAMV București de dezvoltare a fondului vegetal.

Pe Domeniul Regal de la Săvârșin, Fundația Colecția Familiei Regale a României va coordona montarea unui nou sistem de irigare a spațiilor verzi, astfel încât fondul vegetal să aibă la dispoziție permanent apă și fertilizanți, cele două elemente care pot asigura dezvoltarea uniformă a plantelor.

Pe Domeniul Regal Peleș, APRP va folosi resursele puse la dispoziție de Azomureș pentru a desfășurarea de workshop – uri ale studenților de la Facultatea de Horticultură, care împreună cu  profesorii lor de la Peisagistică, Biodiversitate şi Horticultură ornamentală vor desfășura programe și lucrări în beneficiul patrimoniului natural de pe peluza și terasele Castelului Peleș și pentru a îngriji plantele aflate în Serele Regale de la Castelul Foișor.

Directorul general al Azomureș, Harri Kiiski, a declarat că „parteneriatul început în această primăvară reprezintă un pas important pentru Azomureș în a susține comunitățile și oferă suport în două zone cu o puternică încărcătură istorică. Domeniile Regale Peleș și Săvârșin reprezintă două puncte de atracție pentru turiștii români și străini, este și de datoria noastră să oferim expertiza pe care o avem pentru ca aceste locuri să fie menținute în cele mai bune condiții.”

Directorul executiv al Asociației Casa Majestății Sale, Ion Tucă, apreciază produsele Azomureș și încurajează parteneriate deschise cu Fundația Colecția Familiei Regale a României și Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș, pentru realizarea de proiecte pe termen lung, în beneficiul edificiilor regale din România, care pe lângă importanța istorică reprezintă vectori de dezvoltare socială, economică și culturală, în respect pentru valorile patrimoniului construit și natural.

Sursa foto: savarsinregal.ro

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea va testa autobuzul electric produs de ATP Trucks Automobile Baia Mare

Articolul următor

Amazon a pus ochii pe Cluj

Citește și:
Citeste mai mult

Sold out la deschiderea TIFF

“Confort nordic” (regia Hafsteinn Gunnar Sigurosson, Islanda / Germania / Anglia) este prima dintre peliculele proiectate cu casa…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share