Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autostrada Sălajului prinde contur. Se fac foraje și excavații

Șantierul Autostrăzii Transilvania de la Nădășelu (nordul Clujului) până la Zimbor (în județul Sălaj) se conturează tot mai bine. Constructorul UMB crește treptat mobilizarea și lucrează la excavații precum și la forajele fundațiilor structurilor.

“Acesta a câștigat licitația pentru 42 km din A3, lungime similară cu cea executată de americanii de la Bechtel în urmă cu un deceniu. În prezent există autorizație de construire doar pe teritoriul județului Cluj (18 km).

După finalizarea recentă a exproprierilor, așteptăm cu interes proiectul constructorului și obținerea autorizației pe restul sectoarelor. Autostrada trebuie să fie gata la finalul lui 2023, conform contractului, în acest ritm existând toate premisele ca termenul să fie respectat. Stadiul lucrărilor este 5%”, conform Asociației Pro Infrastructură.

Grupul băcăuan UMB, care construiește A3 pe teritoriul Sălajului, pe traseul Nădăşelu – Zimbor – Poarta Sălajului, a avertizat că se aici vor face exproprieri suplimentare pentru proprietarii care nu au fost incluşi în prima etapă, respectiv pentru imobile afectate de lucrări adiacente.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj-Napoca – Borș, lungimea sa fiind de 584 km.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Operații complexe efectuate în rețeaua de oftalmologie Dr. Teodor Holhoș

Articolul următor

Pomăria Bădăcin, vizitată de Nicolae al României

Citește și:
Citeste mai mult

Vin și Artă naivă în Cetatea Oradea

Asociația pentru Cultura și Civilizația Vinurilor Millésime va organiza cea de-a V-a ediție a Salonului Vinurilor Millésime, în  9…
Ne mândrim cu angajamentul nostru de a reduce costurile de energie și, în același timp, de a fi sustenabili din punct de vedere ecologic, încercând să minimizăm impactul nostru ecologic ca o companie responsabilă.
Citeste mai mult

Delta Engineering va produce curent electric

Constructorul de mașini și utilaje din Tăuții-Măgherăuș a raportat încheierea unui proiect de eficiență energetică. “Ne mândrim cu…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share