Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Operații complexe efectuate în rețeaua de oftalmologie Dr. Teodor Holhoș

Povestea rețelei de oftalmologie dr. Teodor Holhoș a început în urmă cu 10 ani, la Alba Iulia. Într-un interviu acordat Transilvania Business, fondatorul dr. Teodor Holhoș vorbește despre rețeaua care astăzi numără 4 clinici de specialitate, cea mai recentă în Sibiu, și 12 cabinete de optică medicală și despre operațiile oftalmologice performante pe care le realizează în cadrul acestei rețele oftalmologice.

Domnule doctor Teodor Holhoș, rețeaua pe care ați înființat-o în sfera oftalmologică numără 4 clinici de specialitate și 12 cabinete de optică medicală, la mai puțin de 10 ani de la deschiderea primei clinici din Alba Iulia. Câtă muncă se află în spatele acestui succes?
Dr. Teodor Holhoș: Foarte multă (râde). Eu cred însă că atunci când faci ceea ce îți place, urmărești cu mult mai multă atenție obiectivul setat, și nu munca necesară pentru a-l atinge. Eu, alături de întreaga echipă, am muncit cu drag și încredere. Asta ne-am propus încă de la început.
Ați deschis cea mai recentă clinică, a patra, în Municipiul Sibiu. Ce tip de operații din sfera oftalmologică realizați în această clinică?
Dr. Teodor Holhoș: Acoperim toate tipurile de operații oftalmologice, mai puțin cele de transplant cornee. Pe partea de chirurgie refractivă, pentru eliminarea dioptriilor, realizăm toate tipurile de operații laser, inclusiv cele mai complexe, operațiile Presbyond, unice momentan în Transilvania. Realizăm totodată și operații de cataractă, cu implant de cristalin, operații de retină (dezlipire de retină, vitrectomii, etc.), care sunt complexe și extrem de delicate, operații de glaucom și pentru alte afecțiuni.
În opinia dumneavoastră de specialist, care ar fi cele mai performante operații laser și cum argumentați performanțele menționate?
Dr. Teodor Holhoș: Cele mai performante operații laser sunt cele din generația a treia, ultima generație laser. Mă refer aici la operația SMILE, care oferă cel mai scurt timp de recuperare și rezultate imediate, iar pacientul nu resimte durere deloc în procesul de recuperare. Operația Presbyond, dedicată pacienților cu presbiopie cu vârsta de peste 45 ani, este cea mai complexă operație laser existentă, necesitând două lasere – unul cu femtosecunde și laser excimer customizat. Acestea sunt operații care acum câțiva ani nu existau, dar tehnologiile acestea evoluează foarte repede.
Ne oferiți câteva detalii despre aparatul Zeiss VisuMax, „vârful de lance” în chirurgia laser refractivă?
Dr. Teodor Holhoș: Zeiss VisuMax este o platformă refractivă, care include două lasere – laser cu femtosecunde și laser excimer, plus modulul Presbyond. Permite intervenții diferite sau combinate, timp în care pacientul nu se ridică deloc de pe masa de operație, aceasta se rotește practic între cele două aparate laser. Este singura platformă care oferă posibilitatea realizării operațiilor Presbyond, iar noi putem realiza toate operațiile laser aici – Presbyond, SMILE, FemtoLASIK, Excimer PRK.
Succinct, care ar fi cele mai importante afecțiuni tratate cu succes prin intermediul operațiilor laser?
Dr. Teodor Holhoș: Toate viciile de refracție se pot opera laser, evident, în urma consultului de specialitate și investigațiilor specifice, care ne oferă indicația de operație în fiecare caz. Miopia, astigmatismul și chiar și hipermetropia se pot opera laser. Putem opera chiar dioptrii de -10, combinat cu -5 cilindru, cu operația SMILE.
Ca detaliu, pentru pacienți, ce durată de timp presupune o operație laser? Dar una cu implant pentru cristalin?
Dr. Teodor Holhoș: Operația Laser se realizează la ambii ochi în aceeași ședință și durează câteva secunde la fiecare ochi. Operația de implant de cristalin durează aproximativ 4-5 minute pentru fiecare ochi, cu mențiunea că se face în zile diferite la fiecare ochi. Ambele operații se fac cu anestezie locală, cu picături. Din punct de vedere medical, ce pacienți pot opta pentru un implant de cristalin? Care sunt cei ce pot efectua o operație laser?
Dr. Teodor Holhoș: Implantul de cristalin este recomandat în principal în cazurile de cataractă, acesta fiind singurul tratament pentru cataractă. Este recomandat și în cazurile de vicii de refracție care nu pot fi corectate cu laser sau unde există altă contraindicație de acest gen.
Aveți un număr de patru clinici. Unde anume vă pot găsi pacienții dumneavoastră?
Dr. Teodor Holhoș: Avem clinici în Alba Iulia, Sibiu, Turda și Mediaș, iar programările se fac telefonic sau online. Pacienții ne pot contacta de luni până vineri, de la 9:00 la 18:00.

A consemnat Ioan Șandor

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Regiunea Carpaților va avea strategie economică

Articolul următor

Autostrada Sălajului prinde contur. Se fac foraje și excavații

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share