Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TB 100: Un deceniu a trecut repede. Și primele 100 de ediții

Presa este despre oameni. Mi-a plăcut dintotdeauna această propoziție pentru că exprimă cel mai bine ce facem noi zi de zi, lună de lună, an după an, până ce primul deceniu trece, iar acum chiar primele 100 de ediții. E o comprimare voită și necesară a ceea ce înseamnă peste 200 de zile/an petrecute în fabrici, pe câmpuri, pe șantiere, pe drumuri, în birouri și în câte și mai câte locuri am fost în acești ani.

Presa este despre oameni pentru că în spatele unor companii mari, mijlocii sau mici sunt oameni. Fie că sunt CEO, directori generali, manageri, președinți, secretară, paznici sau personal de curățenie. După cum lucrează împreună acest conglomerat de persoane, după cum funcționează un creier și cât de eficient dă comenzile, după cum sunt unse și se învârt motorașele umane, se reflectă în evoluția unui business.

Acest lucru am încercat să îl facem la Transilvania Business, să scriem despre oameni, despre afacerile lor, să le scriem povestea. Ne-au interesat mai mult oamenii decât cifrele și așa consider că este firesc. Cifrele sunt acolo doar să susțină povestea unui om și nu invers.

Bineînțeles, așa e și la revistă. Revista e despre oameni. Oameni care au avut un vis, oameni care au muncit în primele echipe într-un proiect care putea la fel de bine eșua, parteneri care au susținut un produs editorial într-o vreme în care deja se cânta prohodul presei scrise. Mulți anonimi. Rareori, cititorului îi rămâne în minte numele celui care a semnat un articol, un interviu, o știre. Cu toate că sub o semnătură se ascund bucurii, necazuri, trăiri, chiar drame. Viață.

Cum am ajuns la Transilvania Business la 100 de ediții, am prins de la 24 încoace, și la 10 ani în miezul verii trecute, dați-mi voie să continuu să mă întreb. Sub presiunea atâtor deadline-uri, cu unele ratate, cu greșeli și lucruri superbe făcute, cu zile bune și unele profund noroase. Însă după cum se vede 10 ani și 100 de ediții trec repede. Foarte repede. Nici nu apuci să îți limpezești un sentiment, să găsești epitetul cel mai potrivit pentru un deceniu de viață și experiențe. Până îmi clarific ce cuvinte ar rezona mai bine aici, la un deceniu și 100 de ediții, și pentru că totul este despre oameni, vă invit a-i „citi” pe cei cărora le-am scris povestea.

La mulți ani tuturor care și-au lăsat povestea aici, știută și neștiută!

 

Ligia VORO

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Afaceri de 88 de milioane de lei în 2020 pentru Spitalul Sf. Constantin din Brașov

Articolul următor

Ce facem cu bateriile din mașinile electrice dezafectate?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share