Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grădina Zmeilor, în topul destinațiilor ascunse ale Transilvaniei

Județul Sălaj s-a clasat pe primul loc în topul celor cinci locuri mai puțin cunoscute din zona Transilvania, realizat de platforma de turism Travelminit.

Grădina Zmeilor, din comuna Bălan, reprezintă o rezervație naturală protejată și se întinde pe 3 ha, în Sălaj. Specificul rezervației este de tip geologic și peisagistic, constituind un fenomen de prăbușire și erodare distructivă, dezvoltată în așa-numita gresie de Sânmihaiu.

“Pe lângă fenomenul geografic unic, locul a stârnit și multe legende, cea mai cunoscută fiind legenda fetei îndrăgostite de un soldat. Aparent, mama vitregă a acesteia nu a fost de acord cu dragostea dintre cei doi și a blestemat-o pe fată, iar astfel ea s-a transformat în stană de piatră.

Din păcate, formațiunea stâncoasă care a inspirat această legendă a fost distrusă în 1973, de către inundații. Deși, în trecut, eroziunile erau descrise ca având 25-30 m, astăzi au doar 10-15 m. Acest loc te va surprinde prin frumusețea și prin splendoarea sa, așa că nu uita să-ți încarci aparatul foto și să aloci câteva ore acestui loc minunat”, notează experții Travelminit.

În Top 5 Transilvania au mai intrat sanctuarul de urși Libearty Zărnești (județul Brașov), Biertan și biserica sa fortificată (Sibiu), satul Rimetea (Alba) și satul Saschiz (Mureș).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Avioanele Wizz revin pe aeroporturile Ardealului

Articolul următor

La Mulți Ani Fundației Pro Economica!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share