Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Luxury Design Dosei: Textura, culoarea și experiența sunt luxul anului 2021

Mihaela Dosei, fondatoarea companiei Luxury Design Dosei, ne vorbește, într-un interviu acordat Transilvania Business, despre cât este de importantă pentru clienți crearea unei experiențe personalizate în cadrul unui proiect de design interior și despre integrarea artei în proiectele cărora le-a dat viață. Luxury Design Dosei este o firmă de design interior cu sediul central în Timișoara care livrează proiecte de amenajare interioară pentru sectorul rezidențial, office și HoReCa în toată țara.

Cum v-ați început cariera de designer?

Întotdeauna mi-a plăcut să fac lucrurile altfel. Arta a fost mereu parte integrantă din viața mea, încă din clasele primare, când am început să studiez vioara. Apoi desenul a fost modalitatea prin care mi-am imaginat poveștile ascultate în copilărie. Am început primele proiecte de design interior în anul 2009, iar apoi, animată fiind de pasiunea mea pentru creativitate, am urmat un master în Istoria Artei.

Considerați că aveți un stil de amenajare, care se regăsește ca o “marcă personală” în proiectele pe care le-ați realizat?

Fiecare lucrare pe care o realizez este o călătorie creativă: îmi place să vin în întâmpinarea fiecărui client, să îmi concentrez atenția asupra emoțiilor acestuia și, în același timp, pe scopul fiecărei lucrări în parte. Nu consider că mă definesc printr-o “marcă personală”, dar tind să abordez stilul eclectic, punând în prim plan clientul: familia acestuia, necesitățile și cerințele care apar, dar și funcțiunile necesare unui proiect de succes.

Aveți un interes special pentru artă și pentru obiectele de artă. Cum se reflectă acest interes în proiectele realizate?

Arta este hrana călătoriilor mele și, de aceea, o integrez mereu în proiectele de design pe care le propun, alocându-i “locul potrivit”. Este prezentă în fiecare lucrare, poate apărea inclusiv în proiectul de amenajare al unei camere de baie. De ce? Pentru că, mai mult decât rolul decorativ pe care îl joacă în orice amenajare interioară, arta vine în întâmpinarea “omului modern”, invitându-l să participe la povestea creată. Alegerea, împreună cu clienții, a obiectului de artă care va face parte din povestea lor este un serviciu pe care îl oferim clienților noștri, și care ne oferă o anumită unicitate pe piață.

Ce tip de proiecte de design interior realizează firma Luxury Design Dosei?

Avem în portofoliu proiecte diverse din sectorul rezidențial, office și HoReCa. Avem propuneri pentru a crea o linie de mobilier pentru copii, din partea unui brand românesc. Am creat inclusiv prototipuri pentru standurile de prezentare la târgurile internaționale pentru câteva companii din Germania și Republica Moldova. La ora actuală, proiectele office ocupă un loc important, întrucât reorganizarea companiilor impune respectarea unui nou set de reguli. Aici intervenim noi și încercăm să cuprindem, în proiectele pe care le propunem, atât noile reglementări, cât și un design prototipat.

Cu cine colaborați pentru a da viață proiectelor pe care le realizați?

Colaborăm cu peste 400 de furnizori internaționali și naționali și suntem în continuare deschiși la noile oportunități. Ne place să cunoaștem oameni noi, creativi, și suntem foarte interesați și flexibili față de noi idei și noi provocări. Avem două surse majore de inspirație în activitatea noastră: designul italian și cel nordic. Însă în funcție de direcția dată de client alegem furnizorul potrivit.

Cum i-ați convinge pe cititorii acestui articol că sunteți persoana potrivită pentru planurile lor de amenajare?

Cred cu toată puterea că fiecare client are nevoie de o experiență unică. Realizarea unui proiect de design interior presupune o experiență nouă pentru marea majoritate a clienților, aceștia trec printr-un proces creativ, alături de noi. Clădim împreună fiecare încăpere, în funcție de “tabietul” și “visul” fiecăruia. Alegem împreună, decidem…, e ca un dans al ideilor, dar și al regulilor. Toate sunt povești pe care le aducem la realitate.

Pentru noi, măsura succesului este reacția clientului la finalizarea și predarea proiectului. Sunt acele momente în care clienții din sectorul rezidențial își găsesc căminul, cei din HoReCa au localul plin de oameni sau când angajații din sectorul office sunt fericiți să lucreze într-un birou ergonomic și elegant, care găzduiește și o expoziție de artă.

Cum a afectat pandemia cererea de servicii de design interior?

Pentru noi, pandemia a însemnat o reconectare a omului cu sine însuși. Faptul că mulți au simțit nevoia de a se redescoperi, de a se conecta cu natura și cu locul în care habitează ne-a adus multe proiecte. Cred că luxul anului 2021 este spațiul în care locuim și cel în care lucrăm. Amprenta personală, calitatea, armonia culorilor, a materialelor folosite și a texturilor ne creează confortul dorit și ne ajută să trecem mai ușor peste aceste vremuri dificile.

Luxury Design Dosei
Studio Timișoara: str. Bradul nr. 2, 300 568
Studio București: str. Povernei nr. 31 – 33, 010641, sector 1
+40 742 076 299
office@luxurydesign.ro / www.luxurydesign.ro

(Din ediția print TB101)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Avocatul Alexandru Suciu, decanul Baroului Sibiu: „Cred că e nevoie de 10 ani de experiență ca un avocat să-și dobândească notorietatea”

Articolul următor

PwC campus in Brussels sold to international investor for €132m

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share