Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Modernizarea drumului Sălaj – Maramureș, încetinită de utilități

Constructorii care reabilitează Drumul Județean 108D, ce unește județele Sălaj și Maramureș, au primit ordin să recupereze întârzierile provocate de relocarea conductelor și de vremea nefavorabilă.

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Sălaj a vizitat cele două șantiere de pe DJ 108D, pe tronsoanele Crișeni (DN 1H) – Cehu Silvaniei (DJ 196), respectiv Cehu Silvaniei – limită județ Maramureș. Primul tronson  (22 km) va fi reabilitat și modernizat printr-o investiție de 42 de milioane de lei, finanțată în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Lucrările au demarat în august 2020 și au o durată de execuție de 26 de luni, la care se adaugă perioadele de suspendare din anotimpul rece. Echipele constructorului au executat lucrări la podețe, stații de autobuz, lucrări de drenaj și la terasamente.

“Există ușoare întârzieri în execuție, datorate vremii nefavorabile, cât și elementelor neprevăzute privind relocarea conductelor de apă-canal în zona Sălățig. Totuși, antreprenorul s-a mobilizat și a mărit pasul, reușind să recupereze din întârzieri. Acest lucru ne dă încredere că în scurt timp se va încadra în graficul de execuție, pentru ca investiția să fie finalizată în termenul prevăzut în contract”, a declarat președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Investiția pentru reabilitarea tronsonului de 4,3 km Cehu Silvaniei – limită județ Maramureș, de 6,4 milioane de lei, este derulată din fondurile proprii ale CJ Sălaj. Ordinul de începere a lucrărilor s-a dat în august 2020, durata de execuție fiind de 18 luni, plus perioada de suspendarea din iarnă. Principalele lucrări executate până acum vizează terasamentele, structura rutieră, acostamentele, podețele și șanțurile tehnologice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UBB cere conducerii țării mai mulți bani pentru cercetare

Articolul următor

Orașele Transilvaniei, cele mai vizitate de români în sezonul estival

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share