Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Revitalizarea Someșului, prezentată la Bienala de la Veneția

Biroul spaniol Studio Practica a înfățișat, în cadrul Bienalei de Arhitectură de la Veneția, proiectul cu care a câștigat concursul internațional organizat de municipalitatea clujeană pentru revitalizarea culoarului râului Someș.

Execuția proiectului e estimată la 25 de milioane de euro, dintre care 18 milioane fonduri UE. Proiectul este programat pentru perioada 2017-2023. Acesta a fost prezentat pe podelele spațiului expozițional, servind și ca fundal pentru un interviu luat de biroul spaniol curatorului Bienalei, Hashim Sarkis.

Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului, modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului, zona 1 – Lunca Someșului Mic a fost inclusă în Programul Operaţional Regional 2014-2020, axa prioritară 4: sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Expoziția de la Veneția grupează 112 participanți din 46 de țări. Evenimentul include întâlniri cu arhitecți, savanți și profesioniști, principalele teme dezbătute fiind schimbările climatice, rolul spațiului public în ultimele revoluții urbane, noi tehnici de reconstrucție, schimbarea formelor de construcție colectivă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Crosspoint Real Estate: O nouă etapă pentru industria de automotive

Articolul următor

Dr. Mircea Dogariu anunță noi servicii medicale pentru pacienții din Oradea și nu numai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share