Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiecte de peste 2,5 milioane de lei, aprobate în cadrul agendelor Sibiului

CJ Sibiu a publicat rezultatele evaluării proiectelor care au solicitat finanțare prin agendele județului Sibiu: Agenda Culturală și dezvoltare a comunității, Agenda Sportivă, Agenda Educațională și Agenda pentru Tineret. În total, autoritățile județene au alocat peste 2,5 milioane de lei pentru proiectele eligibile.

Astfel, pentru organizarea evenimentelor culturale și pentru dezvoltarea comunității au fost depuse un număr de 109 proiecte și au fost declarate eligibile 102. Printre proiectele care au obținut cele mai multe puncte se numără Festivalul Internațional de Teatru, care va fi organizat în august 2021, Muzica în Bisericile fortificate, Laboratorul de Creaţie al Centrului Naţional pentru Patrimoniul Cultural şi Educaţie Etno-identitară a Romilor, Amenajarea de poteci pentru Eurorando și Formarea unui Corp de Ghizi Voluntari pentru Drumeţie în Vederea Eurorando – ultimele două, în contextul programului Anii Drumeției – sau Descoperă cultura rurală
din sudul Transilvaniei 2021 și Promovarea Reţelei de Trasee de Cicloturism din Ţara Făgăraşului.

În cadrul programului Agenda Sportivă, în anul 2021, au fost depuse un număr de 54 de proiecte și au fost declarate eligibile 47 de proiecte. Iar pentru finanțare nerambursabilă prin Programul Agenda Tineret au fost depuse un număr de 14 proiecte, toate proiectele fiind declarate eligibile.

De asemenea, începând de anul acesta, Consiliul Județean Sibiu a implementat Programul Agenda pentru Educație. Pentru finanțare au fost depuse de către unitățile de învățământ din județul Sibiu, 5 proiecte care au fost declarate eligibile.

Pentru finanțarea proiectelor, Consiliul Județean Sibiu a alocat din bugetul local al județului Sibiu următoarele sume: 1.300.000 lei – Agenda Culturală și pt. Dezvoltarea Comunității, 875.000 lei – Agenda Sportivă, din care 725.000 lei pentru proiectele propuse de structurile de drept privat, și 150.000 lei proiectele structurilor de drept public), 150.000 – Agenda Educațională, 250.000 – Agenda de și pentru Tineret.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Kaufland a încheiat contracte cu 237 de producători de legume-fructe din toată țara

Articolul următor

Show de preparate ardelenești la Universitatea de Științe Agricole

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share