Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea va avea încă două pasaje subterane

Acestea vor face parte din proiectul: „Coridorul de mobilitate Magheru – Republicii din municipiul Oradea”, etapa I și etapa II. Proiectul a fost prezentat de primarul Florin Birta, joi, 27 mai 2021.

Serviciile de proiectare pentru aceste proiecte au fost depuse spre finanţare prin intermediul Programului Operațional Asistență Tehnică 2014 – 2020, printr-un proiect în parteneriat cu ADR Regională Nord Vest 2014 – 2020, tocmai pentru a avea pregătite documentații tehnico-economice pe care să le depunem spre finanțare prin intermediul Programelor operaționale din perioada 2021 – 2027”, a precizat primarul Florin Birta.

Valoarea achiziției pentru serviciile de proiectare pentru cele două etape (I+II) este de cca 1,6 milioane lei, respectiv: 781.614,71 lei (fără TVA) pentru „Coridorul de mobilitate Magheru – Republicii din Municipiul Oradea – etapa I” și tot 781.614,71 lei (fără TVA) pentru „Coridorul de mobilitate Magheru – Republicii din Municipiul Oradea – etapa II”.

Coridorul de mobilitate Magheru – Republicii, etapa I

Prima etapă a proiectului vizează zona dintre Pasajul Magheru, deja realizat, până după Magazinul Crișul. Prin acest proiect se va crea o undă verde pentru tramvai, prin realizarea unui pasaj subteran în intersecția dintre B-dul Magheru, str. Republicii, str. Brașovului și str. Louis Pasteur (zona Magazinului Crișul). De asemenea, se va reabilita suprafața rutieră și trotuarele aferente B-dului Gen. Magheru, de la Magazinul Crișul până aproape de Podul Dacia (exceptând zona unde s-au executat deja lucrări pentru Pasajul Magheru).

În această zonă, tramvaiul va veni de pe Magheru și va intra în subteran prin pasajul care se va crea în intersecția din zona Magazinului Crișul.

Totodată, se va analiza necesitatea realizării unui pasaj pietonal în zona Magazinului Crișul, care să subtraverseze sau supratraverseze strada Republicii.

Coridorul de mobilitate Magheru – Republicii, etapa II

Primul pasaj subteran din Oradea

A doua etapă a proiectului vizează zona cuprinsă între Magazinul Crișul și Gara Oradea. În această etapă se urmărește crearea de undă verde pentru tramvai prin realizarea unui pasaj subteran în zona stației de cale ferată Gara Centrală Oradea (situată în zona intersecției dintre Piața București, str. Republicii, str. Ștefan cel Mare și str. Berzei). Astfel, traficul rutier va intra prin subteran, iar tramvaiul va circula deasupra.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Holcim România și Fundația Leaders îndrumă tinerii în alegerea carierei

Articolul următor

Supercom va face salubrizare cu 123 de echipamente la Cluj

Citește si:
Citeste mai mult

Uzinele Chimice Turda devin spațiu verde

Platforma industrială în care funcționau Uzinele Chimice Turda (UCT) va fi transformată în zonă verde de utilitate publică…
Total
0
Share