Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Supercom va face salubrizare cu 123 de echipamente la Cluj

Noul operator de salubritate desemnat pentru 35 de unități administrative din Cluj, Supercom București, și-a prezentat flota administrației județene. Acesta a câștigat contracte de 273 de milioane de lei pentru două sectoare din județ.

Aceasta a avut loc în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean (CJ), Marius Mînzat, președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj, și a mai multor primari clujeni. Operatorul își va derula activitatea de salubrizare în 35 de comune din județ.

Flota sa este formată din 68 de mașini și utilaje, dintre care 32 de autogunoiere, 8 autospeciale de transport deșeuri, 2 autocontainere, 2 vidanje, 2 autospeciale pentru transportul cadavrelor de animale, un utilaj cu încărcare frontală.

„Evenimentul prefațează data de 1 iunie la care va începe colectarea și transportul deșeurilor de către noul operator al loturilor 2 și 3. Exigențele pe care le-am impus prin caietul de sarcini au fost mari iar rezultatul e pe măsură”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Acestora li se adaugă cele 55 de echipamente – camioane de transport, containere și prescontainere achiziționate de CJ și date deja în exploatare operatorului. Acestea vor asigura colectarea și transportul deșeurilor de pe loturile 2 și 3 din județ, ca urmare a recentei adjudecări a licitațiilor desfășurate cu acest scop.

„Am putut constata faptul că noul operator de salubritate este pregătit din punct de vedere logistic pentru a intra pe cele două loturi chiar de la începutul lunii următoare. Ne dorim să avem o relație de colaborare extrem de eficientă, astfel încât cetățenii deserviți să fie mulțumiți de serviciul oferit.

În prima lună, programul de colectare va fi identic cu cel al vechilor operatori, astfel încât clujenii nu trebuie să-și facă probleme din acest punct de vedere”, a transmis Marius Mînzat, vicepreședintele CJ.

Instituția a atribuit, în toamna anului trecut, licitația publică pentru delegarea, pe o perioadă de 10 ani, a serviciilor de colectare şi transport al deșeurilor municipale, pe loturile 2 și 3. Aceste loturi cuprind municipiile Turda, Câmpia Turzii și Dej precum și 32 de comune situate în proximitatea lor.

În urma derulării procedurii de evaluare a ofertelor depuse pe cele două loturi, au fost declarate câștigătoare propunerile înaintate de Supercom, respectiv 139 de milioane de lei pentru lotul 2 și 134 de milioane pentru lotul 3. Prețurile pentru colectarea deșeurilor se cifrează între 1,81 și 5,03 lei, în funcție de zonă.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea va avea încă două pasaje subterane

Articolul următor

Producătorii din Maramureș s-au adunat la Muzeul Satului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share