Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorii din Maramureș s-au adunat la Muzeul Satului

Micii producători și meșteșugari din județ au avut ocazia să își comercializeze produsele realizate în cadrul unui târg tradițional organizat de Asociația Bun de Maramureș (ABM).

Evenimentul s-a desfășurat în parteneriat cu Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară, Consiliul Județean, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, având ca locație Muzeul Satul din Deal. Producătorii tradiționali s-au prezentat cu preparate ca zacuscă, murături, dulcețuri și siropuri, prăjituri. Cei specializați în lavandă au organizat la standuri testări de uleiuri esențiale și produse cosmetice.

Meșterii populari au adus obiecte de decor, măști, căsuțe tradiționale miniaturale, vase dantelate, calendare – realizate din lemn, lut, argint și ceramică, obiecte de uz casnic cu simboluri străvechi. Datorită contextului pandemiei create de Covid-19, organizatorii au luat măsurile necesare pentru a se putea respecta distanțarea fizică între participanți și pentru a reduce aglomerarea în timpul evenimentului.

ABM are ca scop promovarea, păstrarea și revitalizarea patrimoniului maramureșean reprezentat de produsele locale și tradiționale, meșteșuguri, tradiții, folclor, gastronomie, arhitectură , monumente, stil de viață, cultura contemporană, situri și resurse naturale. Membri fondatori sunt Asociația Microregională Mara-Natur, Federația Asociațiilor Producătorilor Agricoli și New Novotek.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Supercom va face salubrizare cu 123 de echipamente la Cluj

Articolul următor

Parcul Eolian Crucea, sub lupa oficialilor din Energie

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share