Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcul Eolian Crucea, sub lupa oficialilor din Energie

În data de 27 mai 2021, ministrul energiei, Virgil Popescu împreună cu secretarul de stat George Niculescu, și însoțiți de Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica și de alți reprezentanți ai autorităților și companiei au vizitat Parcul Eolian Crucea, din județul Constanța, obiectiv intrat recent în portofoliul companiei producătoare de energie electrică, anunță într-un comunicat Biroul de Presă al Hidroelectrica. Cu acestă ocazie, ministrului i-au fost prezentate camera de comandă, turbinele, precum și stația de transformare aferentă parcului.

 

Dezvoltarea sistemului energetic către zona verde de producere a electricității reprezintă una dintre prioritățile mandatului meu de ministru. Dincolo de realizarea de achiziții, foarte utile în diversificarea mixului de producție intra-companie, aș vrea să încurajez societățile românești să se orienteze cu hotărâre către inițierea de proiecte de dezvoltare a unor obiective noi. Ne aflăm în Dobrogea, poarta vântului pentru România, și centrul de interes pentru multe dintre proiectele verzi de la noi. Marea Neagră se află, de asemenea la mică distanță, și profit de prezența mea aici pentru a reitera interesul statului român pentru potențialul eolian off shore” – a declarat Virgil Popescu.

Hidroelectrica urmărește diversificarea obiectivelor de producție, fapt pe care și l-a asumat printr-o strategie ambițioasă propusă acționarilor și aprobată de către aceștia. Dorim să mergem exclusiv în direcția energiilor verzi în ceea ce privește dezvoltarea portofoliului de producție. Ne-am propus ca în următorii ani să adăugăm 300 MW putere instalată în eolian off-shore, însă nu este proiectul nostru singular. Ne dorim, de asemenea, 300 MW în eolian on-shore, dar și capacități de producție a hidrogenului verde pe Dunăre, asta ca să menționez doar câteva dintre proiectele noastre” – a afirmat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

Reamintim că includerea în portofoliul Hidroelectrica a parcului de 108 MW din localitatea Crucea reprezintă primul M&A de succes realizat de o companie românească de stat, obiectivul fiind preluat de Steag Gmbh.

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național și este o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicații în siguranța națională. Hidroelectrica are un număr de 187 capacități în exploatare cu o putere instalată totalizând 6.372 MW. Societatea are, de asemenea, în portofoliu parcul eolian de la Crucea, cu o capacitate instalată de 108 MW.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Producătorii din Maramureș s-au adunat la Muzeul Satului

Articolul următor

Zalăul vrea aquapark pe fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share