Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a lansat platforma de business RO – MD, premieră absolută pentru cele două țări

Peste 120 de firme au fost prezente joi, 27 mai 2021, la Conferința de afaceri „Republica Moldova – destinație pentru investițiile românești”, dovedind că acest eveniment economic România –

Republica Moldova este cel mai important din ultimii ani.

Cele mai importante instituții cu implicare în economia Republicii Moldova, precum și instituții importante, cu impact asupra mediului de afaceri din România, au avut reprezentanți la acest eveniment. Invitatul special, Claudiu Năsui, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a dovedit încă odată că dorește să fie un partener apropiat al mediului de afaceri din România, militând în cadrul conferinței pentru încurajarea companiilor românești de a investi în Republica Moldova.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță a afirmat: „Valoarea unei relaţii speciale, frăţeşti aş spune, cum este cea dintre România şi Republica Moldova depinde, nu numai de cantitatea schimburilor comerciale, dar şi de calitatea cooperării noastre bilaterale. România are uşile deschise pentru antreprenorii din Republica Moldova care vor să dezvolte afaceri pentru pieţele europene”.

Alături de Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR), co-organizator al evenimentului s-a aflat și Camera de Comerț și Industrie a României, un vechi partener al acesteia.

Avem 43 de acorduri de liber schimb, între care cu UE şi Statele CSI. Moldova oferă o forţă de muncă înalt calificată, majoritatea tinerilor vorbesc trei/patru limbi. De obicei costurile forţei de muncă sunt printre cele mai mici din regiune”, a declarat Cristina Gherasimov, consilier al Preşedintelui Republicii Moldova.

Guvernul Republicii Moldova va oferi sprijin important investitorilor din România, încurajându-i să vină în țara noastră”, a afirmat Ion Lupan, șef secretariat al Consiliului Economic pe lângă Prim-Ministru.

Platforma „ro-md business”

Momentul central al Conferinței de afaceri „Republica Moldova – destinație pentru investițiile românești” a fost lansarea platformei interactive de afaceri „ro-md business”.

Ciprian Croitoru, președintele Comisiei de Administrație Publică și Dezvoltare Regională din cadrul UNPR, a prezentat în detaliu modul în care va funcționa această platformă de business. Ea va oferi companiilor românești și moldovene posibilitatea de a avea toate informațiile necesare pentru a-și putea dezvolta afaceri de-o parte și alta a Prutului. „UNPR va continua să ofere în mod gratuit companiilor din Republica Moldova, care doresc să investească în România, consultanță primară, juridică, economico–financiară, administrativă, fonduri europene” a ținut să precizeze președintele UNPR, Ioan Lucian, pentru a întări rolul important pe care confederația patronală din România dorește să-l aibă în relațiile dintre mediile de afaceri din România și Republica Moldova. Conferința de afaceri „Republica Moldova – destinație pentru investițiile românești” deschide un capitol important în relațiile economice dintre cele două state, România fiind cel mai mare investitor străin al țării vecine și prietene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Revoluția verde în transportul public din Transilvania

Articolul următor

Ministerul Agriculturii vrea să reglementeze produsele apicole

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share