Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bibliotecă ultramodernă la Blaj: Lucrările de construcție, din nou la licitație

Primăria Blaj caută constructor pentru realizarea unei biblioteci municipale ultramoderne. O nouă licitație a fost lansată miercuri în SEAP, valoarea estimată a lucrărilor fiind de peste 8,3 milioane de lei, sumă în care nu sunt incluse dotările. Clădirea este concepută special pentru funcțiunea de bibliotecă și este adaptată la nevoile tuturor beneficiarilor. Aceasta va avea un sistem de umbrire cu lamele metalice, lift, sistem de panouri fotovoltaice și alte dotări pentru un confort și o siguranță sporită, scrie alba24.ro cu referire la caietul de sarcini.

Potrivit autorităților locale, noua Bibliotecă Municipală din Blaj va avea mai multe de săli de lectură, depozite de carte, birouri, o sală multifuncțională, o sală de protocol, o ludotecă (bibliotecă de jucării, puzzle-uri și jocuri pentru copii sau familii) și o terasă. Suprafața utilă a bibliotecii (subsol, parter + două etaje) va fi de 2.456,65 de metri pătrați.

Primăria Blaj a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o nouă o licitație pentru construirea Bibliotecii Municipale Blaj. Valoarea totală estimată este de 8.310.344,48 de lei, fără TVA.

Prima licitație, din luna martie, a fost anulată după ce au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme, amintește sursa citată.

Potrivit documentației tehnice, noua clădire va fi o construcție ultramodernă, special concepută pentru funcțiunea de bibliotecă, cu un confort și o siguranță sporită, facilități pentru operarea de către persoane cu dizabilități și o infrastructură adaptată la nevoile tuturor beneficiarilor.

Construcția va avea forma unui dreptunghi, a cărui acces principal se va accentua prin sustragerea unui colț la nivelul parterului. Accesul este vitrat, iar restul parterului este masiv, preponderent în raportul plin – gol fiind zidurile placate cu cărămidă aparentă, dându-i impresia de stabilitate volumului.

La nivelul etajului 1, scara principală ajunge într-un hol amplu cu vedere spre parcul de acces, din care se accede într-o garderobă și într-un spațiu deschis, o cursivă, creându-se un gol în placă spre sala de lectură de la parter. Această cursivă leagă cele două case de scară, cu două săli de lectură, o ludotecă, un birou bibliotecare, separate prin pereți de sticlă de această cursivă, și cu grupurile sanitare separate pe sexe și unul pentru persoane cu dizabilități.

La nivelul etajului 2, scara principală ajunge într-un hol amplu din care se ajunge la o terasă acoperită, la o sală multifuncțională și un hol ce duce spre casa scării secundare, având de-a lungul lui conectate următoarele încăperi: grupurile sanitare separate pe sexe, un grup sanitar pentru persoane cu dizabilități, o sală de protocol și cinci birouri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Producătorul de componente auto Preh a investit 3 milioane de euro în primul trimestru la fabrica sa de la Ghimbav

Articolul următor

Modernizarea infrastructurii feroviare pe raza regionalelor CF Brașov și Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share