Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul vrea să deturneze investițiile pentru cercetare dinspre București

Investițiile serioase în cercetare au fost acaparate de București, iar Clujul a rămas în urmă pe nedrept, susține parlamentarul clujean Radu Molnar.

Acesta afirmă că sunt necesare investiții mult mai mari din partea statului în domeniul cercetării pentru ca România să recupereze decalajele de dezvoltare față de țările vest-europene, iar acestea să fie făcute și în afara capitalei, în orașele unde există specialiști care pot implementa proiecte inovative.

„Am fost într-o vizită de lucru la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și spun cu bucurie că avem în sfârșit un minister funcțional. Avem și un secretar de stat de la Cluj, în persoana lui Cristian Marius Litan, prorector al Universității Babeș-Bolyai. și va fi responsabil de partea de cercetare.

Am discutat cu ministrul despre strategia de dezvoltare în domeniul inteligenței artificiale, despre posibilitatea construirii unui supercomputer în România, dar și despre proiectele de comunicații cuantice care vor fi dezvoltate inclusiv la Cluj, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare.

Până acum, tot ce a însemnat investiții serioase în direcția aceasta a fost acaparat de București. Clujul a rămas în urmă pe nedrept, iar acum putem reduce din decalaj, transformând regiunea într-una exemplară prin antreprenoriat vizionar și dezvoltarea de soluții inovative”, susține Molnar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Marii organizatori de festivaluri invitaţi să se înscrie pe site dacă vor să colaboreze cu Primăria Braşov

Articolul următor

Cramele din Transilvania, transformate în business-uri durabile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share